Zápasové menu

22. kolo

9:4

1:1,4:1,4:2

HC Baník Sokolov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 14.Vrzal (Kubracht), 32.Černý (Závorka), 34.Černý (Závorka), 38.Jakubal (Hampl, Říha), 40.Jakubal (Bejlek, Černý), 47.Pfister (Jakubal), 49.Jakubal (Kubrycht), 53.Pfister (Jakubal), 57.Jakubal (Závorka) – 14.Šovic (Brabec), 37.Vilikus (Petráš), 44.Vilikus (Petráš), 54.Šovic (Brabec). . Rozhodčí: Pittrof. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 32. Střely na branku: . Průběh utkání: .

HC Baník Sokolov: Nový – Říha, Zadražil, Schopf, Bohuslávek, Peutlsmchid, - Jakubal, Pfister, Hampl, Kubrycht, Pavlů, Vrzal, Závorka, Holub, Černý. Trenér: Neč.

HC Stadion Litoměřice: Kopřiva (Franěk) - Šovic, Petráš, Vilikus, Gillar, Brabec, Vlček, Zeman, Rosa, Kolina, Kauschitz, Pavlata, Jůra, Šulc, Purma, Merna. Trenér: Sabo.

Skóre utkání otevřel ve 14. minutě sokolovský Vrzal. Jeho přihrávku zpoza branky si hosté srazili nešťastně do vlastní branky. Vedení domácích ale vydrželo pouhých dvanáct vteřin. Po té srovnal Šovic po asistenci Brabce. To bylo, alespoň co se branek týče v první třetině vše.

Po ní přišla smolná dvouminutovka pro mladíky Stadionu, během níž vstřelili po nacvičeném signálu domácí hokejisté dvě branky. Závorka vždy vyhrál buly v útočném pásmu, předložil ho před branku Černému a ten se dvakrát nemýlil a rázem to bylo 3:1. Poté se tlačil do šance Vlček, ale krátký brejk nedotáhl do konce. Ve 37. minutě si počíhal za domácími obránci Vilikus na přihrávku Petráše a svůj brejk zkušeně proměnil. Ve 38. minutě to ale již bylo znovu o dvě branky. Domácí zakombinovali v útočném pásmu a Jakubal se ocitl osamocen u pravé tyčky – 4:2. Stejný hráč po další minutě a půl zužitkoval v téměř totožném postavení přihrávku Černého zpoza branky a do šaten se tak šlo za stavu 5:2.

Úvod třetí třetiny zbrzdilo zranění sokolovského Hampla, který již po 47 vteřinách putoval z ledu rovnou do nemocnice s podezřením na těžký otřes mozku. Hráčům Stadionu se podařilo znovu snížit ve 44. minutě a opět to byli Vilikus s Petrášem. Těm se vyplatilo důrazné napadání. Za brankou vybojovali kotouč a snížili na rozdíl jediné branky – 5:3. Ve 47. minutě se Litoměřičtí bránili přesilové hře, ale po pouhých devíti vteřinách inkasovali z hole Pfistera – 6:3. Za další dvě minuty po další kombinaci přidal Jakuba již sedmou trefu domácích. V 53. minutě zvýšil Pfister na 8:3 O minutu později snížil Šivic po asistenci Brabce. Tři minuty před koncem pečetil domácí Jakubal na konečných 9:4 a dokončil hattrick.