Zápasové menu

7. kolo

1:7

1:1,0:2,0:4

HC Slovan Ústí n.L. - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 3x Zeman, 2x Kulda, Krátký, Nebřenský. Rozhodčí: . Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .

HC Stadion Litoměřice: Sklíba, Damašek - Ševic, Melichar, Krátký, Nebřenský, Pirunčík, Landa, Zeman, Kloc, Kulda, Vandas

Do Ústí jsme výjimečně vyrazili výhradně po vlastní ose a trochu s obavami, protože náš soupeř v dosavadním průběhu soutěže ještě neprohrál. Kluci se však nezalekli a vletěli na soupeře bez jakéhokoliv respektu. Hned od začátku jsme měli více ze hry, ale při první vážnější akci soupeře obránce zaváhal, nechal hráče vystřelit a tak jsme už v čase 1:54 prohrávali. Nicméně kluci se nenechali rozhodit, začali lépe bránit a branku soupeře ohrožovali mnohem častěji, než soupeř tu naši. Snaha se vyplatila a v čase 4:09 vyrovnal přímo z buly Tomáš Krátký. V čase 10:08 se ale nechal vyloučit a hned v čase 10:56 se k němu přidal i Jára Vandas. Více než minutové oslabení 5 na 3 jsme ale sehráli na výbornou a soupeře jsme nepustili do žádné větší šance. Do druhé třetiny kluci vletěli jako draci a už v čase 20:14 po spolupráci s Vojtou Kuldou dával branku na 1:2 Tomáš Zeman. Této dvojici se vůbec zápas vydařil - některé jejich akce a spolupráce byly pro diváky určitě zajímavé. Kluci dále bojovali a už v čase 23:35 po asistenci Tomáše Krátkého vstřelil další gól Kuba Nebřenský. Potom se hra trochu vyrovnala a když byl v čase 39:48 vyloučen Petr Kloc, byl soupeř dost nebezpečný. Naštěstí naše oslabení rozdělila přestávka na úpravu ledu, takže měli kluci dost času na nasbírání dalších sil pro závěrečnou třetinu. Do té jsme opět nastoupili výrazně aktivněji než soupeř, který pavděpodobně už psychicky začínal odpadat. A tak nejprve stále ve vlastním oslabení v čase 41:06 dával Vojta Kulda po asistenci Járy Vandase gól na 1:4 a hned po 83 sekundách zvyšoval už na 1:5 opět po asistenci Vojty Kuldy Tomáš Zeman. Spolupráce těchto dvou hráčů byla výjimečně plodná, protože v čase 50:11 za asistence Tomáše Zemana dával gól na 1:6 Vojta Kulda a poté si to kluci prohodili a po asistenci Vojty Kuldy upravil skore v čase 59:10 na konečných 1:7 Tomáš Zeman. Chtěl bych kluky za výkon v tomto zápase opravdu pochválit - v porovnání se zápasem s Teplicemi jako by šlo o úplně jiný tým. Doufejme, že to nebyla výjimka, ale nový trend pro všechna následující utkání. :-)