Zápasové menu

V šestém kole II.ligy přivítali hokejisté Stadionu Litoměřice tým HC Vlci Jablonec. Hosté patří v posledních letech k předním týmům II.ligy a tak se očekával vyrovnaný souboj, což 65 minut zápasu potvrdilo.

6. kolo

2:2

0:1, 2:0, 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Jablonec nad Nisou

Branky a nahrávky: 25. Patzenhauer (Kuda, Hillmich), 37. Kuda (Svoboda J.) - 8.Burkoň (Jankových), 48.Pabiška.

HC Stadion Litoměřice: Volke, Hillmich, Kuda, Opluštil, Kolbaba, Jakl, Macaj - Tvrzník, Patzenhauer, Svoboda D., Zámečník, Svoboda J., Gottfried, Mišaga, Kauschitz, Svitavský.

HC Jablonec nad Nisou: Fikrt - Ulrych, Špak, Pavlů, Chládek, Mrkvička, Vorel - Pabiška Šulc Měrtl - Burkoň Šesták Jankových - Svoboda Lepka Marnota - Burian

V šestém kole II.ligy přivítali hokejisté Stadionu Litoměřice tým HC Vlci Jablonec. Hosté patří v posledních letech k předním týmům II.ligy a tak se očekával vyrovnaný souboj, což 65 minut zápasu potvrdilo. V 1.třetině byli hosté aktivnější, domácí nastoupili s velkým respektem, ale ani jeden tým si příliš brankových příležitostí nevypracoval. Jediné zaváhání domácí obrany hosté využili a ujali se vedení. V 2. polovině první třetiny domácí zvýšili aktivitu, ale ke gólu to nevedlo.

Do druhé třetiny nastoupili litoměřičtí mnohem aktivněji, vytvořili si několik nadějných situací a donutili hosty bránit jen za cenu faulů. Domácí využili přesilovou hru ve 27.minutě, když se trefil Patzenhauer. Poté dostali hosté výhodu přesilové hry 4 na 3, ale domácí s klidem ubránili a po návratu hráčů z trestné lavice prostřelil Kuda hostujícího brankáče Fikrta. Hráči Stadionu pokračovali v dobrém výkonu, měli další tři brankové příležitosti, ale bohužel se již skóre nezměnilo.

Ve třetí třetině domácí dobře bránili, ale hosté dostali výhodu několika přesilových her a jednu z nich využil Pabiška k vyrovnání. Až do konce třetiny se hrál dobrý hokej, obě mužstva nevyužila přesilovou hru, a tak ve druhém zápase po sobě viděli diváci v Litoměřicích prodloužení. V začátku prodloužení měli domácí 30ti vteřinovou možnost přesilovky 4 na 3, ale hostující brankář Fikrt prokázal svoje kvality a tak utkání skončilo remízou 2:2.

Ohlasy k utkání

Trenér Litoměřic: Myslím si, že jsme dnes ztratili dva body, po většinu zápasu jsme byli lepší, bohužel Jablonec využil naší chybu k vyrovnání, ale může nás těšit zlepšený výkon oproti poslednímu zápasu v Rokycanech. Hokej se divákům musel líbit, bohužel jsem vedení opět neudrželi, ale naše výkony jdou nahoru a věřím, že se brzy dočkáme výhry i v domácím prostředí.