Zápasové menu

Polabské derby mezi Litoměřicemi a Roudnicí nad Labem přineslo excelentní hokejové zážitky. Každý, kdo zavítal na zimní stadion do Lovosic, nemohl litovat. Fanoušci, kteří na derby dorazili, si tento zápas určitě zapíší do své hokejové paměti a hráči též. Padlo celkem čtrnáct branek a 910 diváků se mělo z čeho radovat. V derby, které svedlo proti sobě bývalé rivaly pražských "S" Milana Antoše a Richarda Žemličku, vyhrál domácí Antoš, když dvěma góly přispěl k vítězství Litoměřic 10:4. Přesto hlavními hvězdami utkání byli jiní hráči - Vlastimil Patzenhauer, autor čtyř branek a jedné asistence, a Michal Jakl, který na pět branek přihrál.

31. kolo

10:4

5:0, 3:1, 2:3

HC Stadion Litoměřice - HC Roudnice nad Labem

Branky a nahrávky: 4. Patzenhauer, 11. Patzenhauer (Jakl), 15. Patzenhauer (Zuziak), 16. Myšík, 20. Patzenhauer (Jakl, Antoš), 24. Antoš (Patzenhauer, Jakl), 30. Zuziak (Jakl), 37. Musílek (Buďa), 47. Antoš (Jakl, Kouba), 60. Horejsek - 35. Hartman, 54. Salač (Kohoutek), 55. Závada (Sailer), 56. Moro (Hartman). Rozhodčí: T. Würtherle - Ruchař, Vlasjuk. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 7:0, 7:1, 9:1, 9:4, 10:4.

HC Stadion Litoměřice: Volke (41. Šembera) - Kolbaba, Musílek, Kouba, Jakl, Vejvoda, Šindela, Tvrzník - Myšík, Buďa, Procházka - Antoš, Patzenhauer, Zuziak - Horejsek, Svoboda, Šnajdr - Petrus, Veverka

HC Roudnice nad Labem: Davídek (15. - 30. Kareš) - Kohoutek, Kaplan, Drenčko, Brožovský, Woš, Zenk- Žemlička, Nosek, Závada, Sailer, Hartman, Dobiaš, Moro, Novák, Salač

Duel dávných rivalů začal ve svižném tempu a obě mužstva si dokázala hned v úvodu vytvořit po jedné nebezpečné šanci. Hra se přenášela z jedné strany na druhou a domácí fanoušci posilnění o výborné fandy Ústeckých lvů se mohli kochat krásným hokejem. Netrvalo dlouho a domácí hokejisté šli do vedení. Překvapivá rána Vlastimila Patzenhauera z pravého rohu skončila pod horní tyčkou brány roudnického brankáře. Stadion šel do rychlého vedení a euforie ze vstřelené branky byla na domácích hráčích vidět na první pohled. Rychleji bruslili, vytvářeli si šance a roudnický brankář měl plné ruce práce. V 7. minutě zápasu mohl David Myšík zvýšit vedení Litoměřic, ale při samostatném nájezdu mu puk utekl a hostující obránci ho uklidili do bezpečí. Ovšem o pár minut později, přesně v 10. minutě, už Litoměřice slavily druhou trefu. Z pravé strany vystřelil opět Patzenhauer a připsal si tak druhý gól v utkání. Diváci vyvolávali hattrick a ten přišel v zápětí. Po vyhrané buly se puk dostal k Patzenhauerovi a ten tvrdou střelou pod horní tyč donutil roudnického brankáře ke střídání. Neuběhla ani minuta čisté hry, když domácí hráči mohli znovu slavit vstřelení branky. Tentokrát se prosadil David Myšík a poslal tak svůj tým do čtyřgólového vedení. Dílo zkázy však ještě nebylo dokonáno. V pořadí pátou a poslední branku první třetiny vstřelil opět Vlastimil Patzenhauer a jeho gólový rejstřík se vyšplhal na čtyři vstřelené góly.

Hned v úvodu druhého dějství hráli hokejisté Roudnice nad Labem čtyřminutové oslabení, když na trestnou lavici usedl Sailer a dostal trest 2 + 2 minuty. V dlouhém oslabení se roudničtí bruslaři bránili statečně a dlouze, ovšem ke konci jim došly síly a Litoměřice opět slavily. Premiérový gól v litoměřickém dresu vstřelila nová posila Milan Antoš a zvýšil tak stav utkání na 6:0. Následně si hosté z Roudnice vyzkoušeli hrát přesilovou hru, která se jim povedla a litoměřická opora v brance Martin Volke měl plné ruce práce. Ale ani pokusy zkušeného Richarda Žemličky neskončily v litoměřické brance. Roudničtí fanoušci přijeli fandit s hlasitými pokřiky "Zuziak ven", což nebylo ze sportovního hlediska vůbec hezké. Právě Petr Zuziak byl sedmým střelcem a utišil hostující fanoušky na dlouhou dobu. Roudničtí hokejisté se ale nadále rvali o slušný výsledek a v 35. minutě se mohli radovat z první vstřelené branky. Autorem prvního gólu se stál Hartman. Litoměřice následovně odpověděly. Milan Buďa zavezl kotouč do obranného pásma hostů a rychlou přihrávkou našel Viktora Musílka, který jen doklepl puk do odkryté klece. V druhé třetině se už nic podstatného neodehrálo a hráči odcházeli do kabin za stavu 8:1 pro Stadion.

Do poslední části vstoupila obě mužstva s lehkostí a první minuty se odehrávaly ve středním pásmu. V domácí brance dostal příležitost junior Jan Šembera a do této třetiny již nenastoupili Vlastimil Patzenhauer ani Milan Buďa. Domácí hráči vyburcováni diváckou kulisou začali předvádět exhibiční akce, ze kterých však góly nepadaly. Hrálo se na jednu branku a hostující brankář chvílemi ani nevěděl, kam dříve skočit. Pohledná kombinace v 47. minutě vedla ke zmatení roudnických obránců a Milan Antoš svojí druhou brankou v utkání navýšil výsledek na hrozivých 9:1. Byla to zároveň stá trefa týmu v této sezóně. Soupeř se poté oklepal a třemi smolnými brankami zkorigoval výsledek. Postupně se trefili Salač, Závada a Moro. Nic se však nezměnilo na tom, že domácí fanoušci začali slavit a vyvolávat jména svých oblíbenců a dožadovali se "desítky". Ta přišla těsně před koncem zápasu z hokejky Jaroslava Horejska, který z levého kruhu vstřelil desátou a zároveň poslední branku derby. Konečný výsledek 10:4 byl zasloužený a fanoušci si užili úžasnou děkovačku od hráčů.