30. 1. 2024 | Klub

Klub na podporu rodiny Václava Rubeše vypsal veřejnou sbírku

Na podporu rodiny zesnulého trenéra Václava Rubeše Stadion zorganizoval zápas ve speciálních dresech, které si stále můžete vydražit v aukci. Klub se však rozhodl pomoci pozůstalým ještě dalším způsobem, a to vypsáním veřejné sbírky na portálu Donio.cz.

Klub HC Stadion Litoměřice se po smrti dlouholetého mládežnického trenéra a hlavního kouče sedmé třídy Václava Rubeše snaží různými způsoby pomoci rodině, která kromě milovaného otce a manžela přišla i o významnou část měsíčních příjmů. Kromě aukce speciálních dresů, jejíž celý výtěžek bude věnován rodině, se klub rozhodl vypsat také veřejnou sbírku na portálu Donio.cz. Veřejnost zde může přispět jakoukoliv částkou, která bude celá darována rodině.

Představení sbírky

Václav Rubeš byl dlouholetým mládežnickým trenérem klubu HC Stadion Litoměřice. Zemřel v prosinci loňského roku ve 49 letech. Tato sbírka slouží pro pomoc rodině, která kromě milujícího otce a manžela přišla také o výraznou část pravidelných měsíčních příjmů.

Komu pomůžeme?

Václav Rubeš byl dlouholetým mládežnickým trenérem v klubu HC Stadion Litoměřice. Od útlého dětství hrál lední hokej a na litoměřickém zimáku doslova vyrostl. S hokejem se pojil prakticky celý jeho život. Po skončení své hokejové kariéry se začal aktivně podílet na přípravě a tréninku malých hokejistů. Této činnosti se s láskou věnoval až do konce svého aktivního života, který skončil právě na hokejové střídačce. Dětem šel příkladem a učil je nejen hokeji, ale obecně lásce ke sportu a pohybu. Pro mnohé byl vzorem.

Celý svůj život byl vášnivým sportovcem, velmi rád běhal. Často pomáhal ostatním různými charitativními běhy a přispíval tím na dobrou věc. Miloval svou rodinu, které věnoval prakticky všechen svůj volný čas. Není to tak dlouho, kdy do jeho života vstoupila velká zdravotní překážka a Vašek onemocněl chronickou lymfatickou leukémií. Díky svému odhodlání, silné vůli a podpoře svých nejbližších zvládl náročnou chemoterapii a návrat do aktivního života. Nikdo z nás netušil, že to nebude dlouho trvat a Venca nás opustí navždy. Zanechal po sobě dvě děti, syna Václava (22), dceru Amálku (12) a manželku Libuši (46).

17. listopadu 2023, den po Vaškových narozeninách, se jeho rodině změnil svět. Vašek odjel jako obvykle s týmem malých hokejistů, kde byla i jeho dcera Amálka, na hokejový zápas do Klášterce nad Ohří. Bohužel se z něj domů nikdy nevrátil. Na hokejové střídačce se mu udělalo špatně, zkolaboval a byl odvezen záchrannou službou do nemocnice. Následoval kolotoč vyšetření a převozů, který skončil v ústecké nemocnici. Tam byl Vašek převezen již v umělém spánku. Necelé tři nekonečně dlouhé týdny se lékaři snažili přijít na příčinu tohoto vážného stavu, následovalo několik operací mozku, který bohužel stále natékal. Boj o život skončil ve chvíli, kdy lékaři vyčerpali prakticky všechny možnosti na jeho záchranu. Jeho nejbližší byli do poslední chvíle s ním.

Klub HC Stadion Litoměřice by chtěl touto cestou pomoci pozůstalým, kteří se kromě ztráty blízkého člověka musí vypořádat také s úbytkem příjmů.

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Jelikož rodina přišla o jeden příjem, Vašek studuje a Amálka navštěvuje ZŠ, budou vybrané peníze použity na náklady a věci spojené se studiem. Amálce vybrané peníze pomohou hradit kroužky, školní výlety, ale bude díky nim moci pokračovat v tom, co miloval i její otec – ledním hokeji. Zároveň vzhledem k jejímu věku je stále potřeba ji dovážet, finanční pomoc tedy půjde i na pohonné hmoty. Vybrané prostředky také rodině pomohou zvládnout běžné výdaje spojené s energiemi, opravami, nákupem dříví na zimu apod. Částečně poslouží i jako finanční rezerva například pro případ jednorázových a nemalých výdajů jako jsou např. opravy automobilu nebo kotle.