2. 12. 2023 | Kateřina Kubatková

V jednom týdnu podruhé proti předposlednímu. Stadion míří do Edenu

Kališníci se v tomto týdnu už podruhé utkají s předposledním týmem tabulky. Před středou na této pozici bylo Znojmo, ovšem teď je na ní pražská Slavia, kterou Severočeši v letošní sezoně už dvakrát porazili. Sešívané ale nyní vede nový hlavní kouč a usilují o každý bod.

Porovnání týmů

13. místo (23 bodů)
Postavení v tabulce
3. místo (47 bodů)
58:82
Skóre
81:74
Tomáš Knotek (9+11)
Nejproduktivnější hráč
Přemysl Svoboda (9+13)
Tomáš Knotek (9 gólů)
Nejlepší střelec
Přemysl Svoboda (9 gólů)
Jan Holý (2+6)
Nejproduktivnější obránce
Michael Krutil (4+5)
Roman Málek (88,45 %)
Tomáš Volevecký (92,80 %)
Úspěšnost brankářů
Oldřich Cichoň (91,62 %)
Oliver Šatný (100,00 %)
Kolín – Slavia 2.1
Poslední utkání
Znojmo - Litoměřice 2:3


Základní část letošního ročníku Chance ligy se přehoupla do druhé poloviny a Stadion tedy čeká už třetí souboj s pražskou Slavií, který stejně jako v prvním kole odehraje v Edenu. Kališníci v pondělí sice prohráli s tehdy posledním Frýdkem-Místkem, poté ale zaváhání napravili ve Znojmě, kde v oslabené sestavě porazili Orly 3:2. Rozhodující branku vsítil nejproduktivnější hráč Litoměřic Přemysl Svoboda (9+13), který je s devíti góly současně nejlepším střelcem Severočechů. Stejný počet bodů má na svém kontě i Riku Sihvonen.

Slavia po neuspokojivých výsledcích sáhla krátce po polovině listopadu ke změně hlavního kouče, kterým se stal Aleš Totter. Litoměřickým fanouškům dobře známý Daniel Tvrzník se přesunul na post asistenta, na kterém je i Pavel Kolařík. Novým poradcem pro sportovní záležitosti je u sešívaných druhý nejlepší český útočník v historii NHL Patrik Eliáš.

Ani zmiňované změny ale zatím nezafungovaly a Pražané se stále potácí v nejnižších patrech tabulky. Aktuálně jsou na předposlední pozici se stejným počtem bodů jako čtrnácté Znojmo. Nový hlavní kouč sice své svěřence dovedl k výhře nad Prostějovem a zisku dvou bodů s Frýdkem-Místkem, ale v pondělí Slavia na domácím ledě padla s Třebíčí a ve středu nestačila na středočeský Kolín.

V obou letošních duelech se radovali kališníci

V prvním letošním vzájemném duelu si Litoměřice odvezly z Prahy výhru 5:3. Sešívaným se sice dvakrát podařilo vyrovnat, poté ale už hostům nestačili a nakonec kališníkům podlehli.

V utkání v Kalich Areně se hrál dlouho vyrovnaný hokej a zápas se rozhodl až v poslední dvacetiminutovce. Jediným střelcem hostů byl Dušan Žovinec, který gólem v oslabení otevřel skóre. Severočechům se ale povedlo stav otočit a získat do tabulky tři body.

V obou zápasech bodoval v modrooranžovém dresu Tomáš Guman, který v nich zapsal jeden gól a dvě asistence. V sobotu však nastoupí proti svým tehdejším spoluhráčům v dresu pražské Slavie.

14. kolo, 21. října 2023

HC Stadion Litoměřice - HC Slavia Praha 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 40. Kuťák (Černohorský, Husák; 5/5), 46. Kordule (Vitouch; 4/5), 57. Guman (Krutil, Koláček; 5/4) – 25. Žovinec (Knotek; 4/5). Rozhodčí: Wagner, Bejček – Beneš, Sýkora. Diváci: 1103. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 25:30. Zblokované střely: 13:14. Vhazování: 31:37. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Pokud se nechystáte s ostatními fanoušky přímo do Edenu, můžete utkání mezi třetím a předposledním týmem Chance ligy sledovat živě na webu Hokejka TV, připraven bude také tradiční textový přenos, a to na platformě Onlajny.com. Úvodní vhazování proběhne v sobotu v 15:00.