28. 11. 2023 | David Panuška

Měl jsem tep 190, říká po debutu Šatný. Kluci mě přijali hezky

Za poněkud smutných podmínek debutoval v dresu litoměřického áčka brankář Oliver Šatný, který po zkušenostech v kanadské juniorce zamířil na sever Čech. Do branky se dostal v závěru zápasu za nepříznivého stavu 0:4 a po utkání povídal o svém přesunu pod Radobýl i o tom, jaký má vztah s Oldřichem Cichoněm.

Za Šanci v Litoměřicích jsem moc rád

Sportovní vedení klubu muselo jednat, Lukáš Pařík totiž kývl na nabídku z extraligy a třetímu celku Chance ligy chyběl jeden brankář. Toto místo nakonec zaujal juniorský vicemistr světa Oliver Šatný. Ten letos neodchytal ani minutu.

„V Kolíně mi končila smlouva a řešilo se, co bude dále. Dostal jsem pak informaci, že by o mě byl zájem v Litoměřicích. Zavolali jsme si s trenérem brankářů Vratislavem Vajnerem a nakonec jsme se domluvili,“ řekl dvacetiletý brankář po svém debutu v kališnickém dresu.

„Původně jsem měl koncem léta odejít do Ameriky, což se ovšem nepovedlo a řešilo se něco v Česku. Bohužel bylo všude plno, takže jsem za tuto šanci moc rád,“ dodal brankář, který prošel kanadskou QMJHL, ale má zkušenosti i s Chance ligou.

Do branky se poprvé dostal za trochu smutnějších podmínek, stalo se totiž tak za nepříznivého stavu 0:4, kdy vyměnil Oldřicha Cichoně na posledních pár minut. „Jak už bylo zmíněno, dlouho jsem nechytal a první minutu jsem měl tep 190. Pak se to ale uklidnilo, kluci mi pomohli a nějak jsem to zvládl,“ pronesl bezprostředně po utkání.

Kabina mě dobře přijala. S Oldou se známe a je sranda

„Jsem v týmu sice krátce, ale kluci hrají skvěle a doufám, že to byl jen výpadek a ve středu snad vyhrajeme,“ pokračoval v pozápasových poznatcích. „Kluci v kabině jsou fajn, je tu sranda a přijali mě hezky si myslím. Škoda jen, že se to proti Frýdku-Místku nepovedlo,“ dodal Šatný.

Ten promluvil i o vztahu s aktuální jedničkou týmu Oldřichem Cichoněm, který je pouze o rok starší. Brankářský post je někdy ověnčen věčnou rivalitou, ale to není případ aktuálních strážců svatyně severočeského celku.

Je výhoda, že jsme podobně staří, navíc se s Oldou (Oldřich Cichoň, pozn. redakce) známe. Máme si v kabině určitě co říct a je i sranda. Několik dalších kluků znám z reprezentace, s Josefem Koláčkem jsem hrál v Chomutově,“ uzavřel Šatný, který oblékl dres s číslem 3.