23. 9. 2023 | Kateřina Kubatková

Dvě asistence jsou fajn, ale prohra mě štve, lituje výsledku Tomáš Tomek

Stadion v duelu čtvrtého kola v Kalich Areně podlehl Třebíči 3:5. Na dvou brankách se nahrávkami podílel i obránce Tomáš Tomek. „Jsem rád, že jsem přihrál na góly, ale důležité bylo vyhrát, což se nepovedlo," litoval po zápase proti Horácké Slavii dvacetiletý bek.

Po velkém boji jste Třebíči nakonec podlehli, jaký byl podle tebe rozhodující moment utkání?

Myslím si, že rozhodujícím okamžikem zápasu byla naše hra bez brankáře a následný gól do prázdné klece. Nezvládli jsme se udržet v pásmu. Vzali nám puk, dali nám gól, a to byl kámen úrazu. Nedokázali jsme vyrovnat a naše hra se sesypala.

Na ledě bylo vidět hodně emocí, fanoušci sledovali i několik bitek. Proč bylo souboj tak vyhrocený?

Emoce tam určitě byly, patří do každého zápasu, proti Třebíči jich ale bylo poměrně dost. Hodně jsme faulovali a nebyli jsme disciplinovaní. Soupeř využil několik přesilovek. Musíme se z toho poučit. V příštím utkání nesmíme mít oslabení tolik.

Ty jsi se nahrávkami podílel na dvou brankách z celkových tří. Jak jsi spokojený?

Jsem rád, že jsem přihrál na góly, ale důležité bylo vyhrát, což se nepovedlo. Štve mě to. Je to taková menší útěcha, ale byl bych radši, kdybychom měli tři body.

Čeká vás náročný program. V pěti dnech hrajete celkem třikrát, jak těžké to pro hráče je?

Je to náročné, ale já jsem rád, že hrajeme, to nás baví nejvíc. Musíme dobře zregenerovat, vyjet se na kole. V neděli si dáme dobrý trénink, v pondělí jdeme do utkání a v úterý to samé, dobrý odpočinek, trénink a zápas.

V sezoně 2020/21 jsi sice už za Stadion odehrál dva zápasy, na delší dobu jsi se sem vrátil až v letošní sezoně, jak se ti tu zatím líbí?

Jsem moc rád. Kluci jsou super, je to takový mladší tým, hodně přátel ze Sparty, odkud jsem, a je tu příjemná atmosféra. Všichni se kamarádíme, není to na partičky, že by se někdo bavil jen s někým. Zázemí je super, co se týče posilovny, ledu, všechno tady máme k dispozici. Skvělí kustodi, kabina, všechno je výborné, takže si rozhodně nemám na co stěžovat.