18. 9. 2023 | Kateřina Kubatková

Dvojnásobný střelec Svoboda: Smekám před celým týmem, jak jsme vstup do sezony zvládli

V zápase proti Jestřábům dvakrát skóroval, navíc přidal jednu asistenci. „Samozřejmě jsem rád, ale pořád máme za sebou jen dva zápasy, takže to vůbec nic neznamená. Musím i nadále tvrdě pracovat a doufat, že to přinese ovoce. Jak říkám, je teprve začátek sezony a všechno je před námi," řekl ke své momentální formě aktuálně neproduktivnější hráč Stadionu.

Druhý zápas v sezoně, druhá výhra. Co na to říkáš?

Jsem určitě rád i za kluky. Už tak máme v kabině dobré vztahy, ale dvě výhry na úvod nového ročníku tomu určitě pomohou. Smekám klobouk před celým týmem, jak jsme ty dva duely zvládli a doufám, že v těchto výkonech budeme pokračovat.

Aktuálně jsi s pěti body nejproduktivnějším hráčem Litoměřic, jak jsi spokojený se svými výkony?

Samozřejmě jsem rád, ale pořád máme za sebou jen dva zápasy, takže to vůbec nic neznamená. Musím i nadále tvrdě pracovat a doufat, že to přinese ovoce. Jak říkám, je teprve začátek sezony a všechno je před námi.

Proti Jestřábům jsi dvakrát skóroval, navíc jsi si připsal asistenci na brance Petra Tona. Jak tyto situace vypadaly z tvého pohledu?

Z pravé strany jsme si křižně nahráli s Paťou Husákem. Byl jsem na středu a měl jsem před sebou otevřenou dálnici, tak jsem to zkusil narvat nahoru. Kluci před brankou skvěle clonili a díky tomu padl gól. U toho do prázdné branky jsem věděl, že do konce zápasu zbývá pár vteřin, zkusil jsem to a puk naštěstí zajel mezi tři tyčky.

Vraťme se ještě k utkání se Slavií, kde jsi se dokázal prosadit ve vlastním oslabení, to se ti dařilo i v přípravě. Považuješ to za svoji specialitu?

Minulý rok jsem oslabení vůbec nehrál, letos jsem poprosil trenéra, jestli bych mohl hrát i ve čtyřech. Samozřejmě v těchto situacích čekám i na úniky, ale hlavním úkolem je neinkasovat. Když se uvolní místo, tak jsem schopný kopnout do vrtule a ujet. Na Slavii to vyšlo a vyrovnal jsem na 3:3. Chtěl bych s hrou v oslabeních pokračovat.

Góly Asistence Průměrný TOI
2 3 16:33

Ty osobně jsi zažil loňské play-off, kde vás právě Prostějov vyřadil ve čtvrtfinále. Pociťovali jste v kabině rivalitu a touhu po odplatě?

Nemyslím si. Byl to zápas jako každý jiný. Samozřejmě víme, že Jestřábi od loňské sezony dost posílili, mají nadupané tři útoky, ale v Kalich Areně rozhodl pohyb a v něm jsme byli lepší my.

Co bylo podle tebe klíčovým momentem v utkání?

Myslím si, že ten gól na 3:2, kdy jsme využili přesilovku. Nejprve jsme vedli 2:1, ale hned vzápětí oni vyrovnali. Naštěstí jsme se nenechali vyvést z míry a dovedli utkání k vítězství.

Ve středu vás čeká zápas na Lapači. Vsetín si v sobotu proti Slavii otevřel střelnici. Jak těžký to bude soupeř?

Vsetín má velmi kvalitní tým. Koukneme se na video, abychom věděli, jakým systémem hrají a podle toho upravíme naši hru. Bude to ale utkání jako každé jiné a my se na něj musíme připravit.