15. 5. 2023 | Martina Kramerová

Stadion posiluje obranné řady. Přichází bek se zkušenostmi z extraligy i zahraničí

Stadion v průběhu letní přípravy neustále pracuje na tvorbě kádru pro příští sezonu a nyní se klubu povedlo získat zkušeného obránce se zkušenostmi z extraligy, Chance ligy i zahraničí. Pod Radobýl se po devíti letech vrací Patrik Husák, jenž v Litoměřicích v minulosti strávil dvě sezony.

Třiatřicetiletý Husák v průběhu kariéry vyzkoušel řadu angažmá - zahrál si za prvoligový Prostějov či Ústí nad Labem. Cenné zkušenosti má i z extraligy, kde působil v pražské Spartě nebo Třinci, se kterým dokráčel až pro titul. Vyzkoušel i několik zahraničních štací, nastupoval v dresu slovenského Trenčína, Nových Zámků nebo polské Cracovie Krakov, kde strávil loňskou sezonu.

V Chance lize naskočil do 533 utkání, v nichž nasbíral 208 kanadských bodů za 40 branek a 168 nahrávek. Navíc se vrací do známého prostředí, v Litoměřicích hrál v sezonách 2012/2012 a 2013/2014.

"Hledali jsme komplexního obránce, který může nastupovat ve všech herních situacích. Patrik byl okamžitou volbou, když se objevila ta možnost. Pochází z regionu, v klubu už kdysi působil a zná tak velmi dobře toto prostředí," uvedl ke staronové posile předseda klubu Jan Fišera.