22. 3. 2023 | Redakce

Nejúspěšnější ročník! Při akci O Kapku lepší hokej se vybrala rekordní částka

Na startu února se počtvrté rozběhl charitativní projekt O Kapku lepší hokej, jehož cílem je zejména pomoc dětem s poruchami krvetvorby. Cílem ročníku 2023 bylo kromě šíření povědomí o problematice zákeřné nemoci, rozšíření registrů dárců kostní dřeně, ale také snaha vybrat co nejvyšší částku, která poté bude díky NF Kapka věnována na zakoupení přístroje Seahorse Analyzer, z jehož výsledků se bude těžit při léčbě leukémie na ČR i v SR. Po sečtení všech dílčích aktivit projektu můžeme hrdě prohlásit, že výtěžek z hokejového hnutí činí téměř 930 tisíc korun! A jako vždy se na tom podílel i Stadion. Hráči ve vybraném utkání nastoupili s oranžovými tkaničkami či omotávkami hokejek a Jan Výtisk ve speciálním dresu, jenž byl následně vydražen.

Obrovskou zásluhu na celkové částce mají hlavně hokejisté, činovníci, kluby, fanoušci a zejména všichni přispěvatelé, kteří se zapojili do příspěvků přes DMS zprávy, přímou podporu účtu NF Kapka naděje přes QR kód, do aukce dresů, či přispěli do jedné z kasiček na stadionech. Ani hokejisté nezůstali jen u podpory slovní a vizuální (oranžové prvky na výstroji). Několik kabin týmů se složilo, z čehož vznikly velmi výrazné sumy směřující na podporu projektu. Pomáhali také para hokejisté či juniorské hokejové týmy.

Stadion se zapojil hned několika způsoby - ve vybraném utkání naskočil s oranžovými tkaničkami, přelepkami na helmách nebo s oranžovými omotávkami hokejek. Jan Výtisk hrál ve speciálním dresu, který šel poté do dražby. Fanoušci navíc mohli posílat DMS.

"Jsme nadšení, že se i počtvrté podařilo překonat výtěžek z minulého roku a stále více se blížíme vysněné milionové hranici. Chtěla bych za to moc poděkovat všem klubům, hokejistům, fanouškům a všem, kteří se svojí kapkou zapojili. Moc si toho vážíme a věříme, že i díky nim se povede zachránit dětské životy," řekla Jana Obermajerová z BPA sport marketing.

"Čtvrtý ročník OKL hokeje byl neuvěřitelný, a to nejen tím, že se vybralo úžasných 927 111 Kč, ale celou atmosférou, která akci doprovázela. Vědomí toho, že se kluby a fandové hokeje v celé republice dokáží spojit a společně pomoci druhým v tak nevídané míře, je pro nás hnacím motorem nejen pro každodenní práci, ale i pro nové nápady do budoucna. Díky tomuto hokejovému projektu můžeme spolufinancovat přístroj Seahorse v hodnotě 2 milionů korun pro laboratoře CLIP, díky němuž budou vědci moci pracovat na vývoji nových metod léčby nejen dětské leukemie. Velké poděkování patří nejen zapojeným týmům, České televizi, O2 TV, všem médiím, ale především společnosti BPA sport marketing, která projekt společně s námi realizovala," uvedla ředitelka NF Kapka naděje Dita Loudilová.

"Bylo pro mě velkou poctou a děkuji, že jsem se mohl stát patronem projektu O Kapku lepší hokej. Děkuji také všem klubům, hráčům, fanouškům a ostatním. Byli jste skvělí! Doufám, že s Kapkou někdy zase uskutečníme další projekt nebo akci," dodal Sebastian Weitz, patron ročníku 2023 a mládežnický hokejista.