6. 3. 2023 | Martina Kramerová

Král měl nejvíc čistých kont, Výtisk vládne v obětavosti. Co říkají individuální statistiky?

Stadion během základní části zářil nejen v týmových statistikách, ale také v těch individuálních. Ondřej Procházka a Filip Kuťák skončili v první desítce kanadského bodování i mezi nejlepšími střelci. Jan Výtisk zase zcela ovládl statistiku zblokovaných střel. Jak si kališníci z pohledu různých čísel vedli?

Základní část Chance ligy je minulostí a Stadion už se připravuje na čtvrtfinále play-off, ve kterém vyzve Prostějov. Kališníci budou moci spoléhat kromě týmového výkonu i na řadu individualit, jež klub táhly už v uplynulých dvaapadesáti kolech.

V ofenzivě bylo nejúspěšnější duo Ondřej Procházka a Filip Kuťák, ti shodně zaznamenali 45 kanadských bodů. Procházka zapsal 22 branek a 23 nahrávek, Kuťák vstřelil 21 gólů a na dalších 24 nahrál. Na stejný počet bodů mu ale stačilo o dva duely méně než jeho spoluhráči Procházkovi.

Ani jeden z nich se neztratil ani mezi nejlepšími hráči celé Chance ligy. Procházka skončil v kanadském bodování sedmý a Kuťák osmý. Vyhrál třebíčský Martin Dočekal (21+37).

V první desítce oba kališníci figurují i v tabulce střelců - Procházkovi patří pomyslná bramborová příčka a Kuťákovi sedmé místo. Na vítězného snajpra, šumperského Lukáše Žálčíka, chybělo Procházkovi sedm a Kuťákovi osm gólů.

Z mladých hráčů to nejvíc “lepilo” Josefu Slavíčkovi (10+14) a Josefu Koláčkovi (7+16). Ten navíc v posledním utkání základní části nasázel do sítě Frýdku svůj první hattrick v dospělém hokeji

Mezi obránci nasbíral v týmu nejvíc bodů Jan Holý (7+20). Z pohledu celé soutěže se mezi beky zařadil na 4. místo. Kdo některou ze statistik ovládl, byl Jan Výtisk, jenž zblokoval 87 střel soupeřů a je tak neobětavějším hokejistou ligy.

Zaskvěl se i brankář Tomáš Král, který pětkrát vychytal čisté konto a předčil tak z tohoto pohledu všechny ostatní gólmany. Pavel Jekel sice neinkasoval rovněž pětkrát, potřeboval na to ale o dvě utkání víc než Král.