22. 1. 2021 | Vít Trubička

Čtyřzápasová domácí šňůra začíná! Na jejím startu vyzve Stadion Přerov

Po těsné prohře s Kladnem má před sebou litoměřický tým poněkud delší domácí sérii. Tu zahájí proti týmu, který bojuje o přímý postup do čtvrtfinále play-off. Řeč je o přerovských Zubrech, kteří jsou momentálně na pátém místě. Z hlediska formy jsou na to ale jen o něco málo lépe než kališníci. Podaří se tedy hráčům Litoměřic vrátit Přerovu úvodní prohru?

Porovnání týmů

12. místo (28 bodů)
Postavení v tabulce
5. místo (41 bodů)
72:78
Skóre
67:51
Matěj Beran (10+23)
Nejproduktivnější hráč
Roman Pšurný (7+13)
Patrik Miškář (15 gólů)
Nejlepší střelec
Vlastimil Dostálek (11 gólů)
Jan Holý (1+8)
Nejproduktivnější obránce
Josef Hrabal (4+11)
Tomáš Král (88,20 %)
Adam Beran (89,74 %)
Úspěšnost brankářů
Martin Holík (91,53 %)
Michal Postava (100 %)
Kladno – Litoměřice 3:2
Poslední utkání
Přerov – Havířov 3:2 sn.

Kališníci mají před sebou zápas s týmem, který bojuje o postup do nejlepší čtyřky. Spolu s Vrchlabím a Kladnem má ale Přerov stejný počet bodů, tedy 41. Na druhou stranu, Vrchlabí má jeden zápas k dobru, Kladno dokonce dva. Zubrům tak momentálně patří v tabulce páté místo, na čelní dva týmy mají všichni tři jen čtyřbodovou ztrátu.

1345
minut strávili doposud Zubři na ledové ploše, jsou tak v letošní sezoně týmem, který na ledě strávil nejdelší dobu.

Přerovu se poměrně daří sbírat body. Z posledních pěti klání prohrál jen v jednom jediném, a to těsně venku na ledě Kolína. Hned dvakrát z této pětice měli ale Zubři více štěstí v samostatných nájezdech, ve kterých doma zdolali Kladno a Havířov. Pouze Prostějov a Vsetín zvládli Zubři obrat o všechny tři body.

Bodovým lídrem Přerova je zkušený forvard Roman Pšurný. Dosud se mu povedlo nasbírat 20 kanadských bodů, které rozdělil mezi sedm gólů a třináct asistencí. Nejlepším střelcem je ovšem Vlastimil Dostálek, který nasázel do branek soupeřů jedenáct branek. K tomu si navíc připsal sedm gólových nahrávek.

Zato v brankovišti Přerova se vystřídalo velké množství hráčů. Na začátku sezony odchytal nejvíc klání Ondřej Kacetl. Zubří svatyni hájil v devíti utkáních, a to s úspěšností 94,76 %. V současné době však obléká dres extraligového Třince. Jedničkou tak byl Daniel Dvořák, který se postavil mezi tři tyče přerovské branky v osmi případech, přičemž jeho úspěšnost je rovna 91,53 %. Ovšem i on kádr Zubrů opustil. V současnosti tak místo v brankovišti Přerova zaujmul Martin Holík, ten odchytal tři zápasy, úspěšnost jeho zákroků se v nich vyhoupla na 93,18 %. Dvojici vytvoří s Michalem Podstavou, který sice v přerovské brance strávil dosud jen 45 minut, zato se stoprocentní úspěšností zákroků.

Naposledy Stadion dohnal ztrátu, přesto v Přerově nebodoval

Předchozí vzájemné klání Litoměřic a Přerova bylo plné zvratů. Zubrům se povedlo získat vedení 3:0, Stadionu se ale díky trefám Patrika Miškáře, Matěje Berana a Jana Mlčáka povedlo srovnat. Rozhodla tak až druhá polovina třetí třetiny, ve které padly dva rychlé přerovské góly. Kališníkům se na ně už nepodařilo zareagovat, tříbodový zisk tak zůstal v MEO Aréně.

42
střel zblokoval v současné době zraněný litoměřický kapitán Jan Výtisk. S náskokem deseti zblokovaných střel mu tak patří pozice nejobětavějšího hráče Chance ligy.

Litoměřickým se během posledních pěti klání povedlo získat o pouhý bod méně, než za tuto dobu nasbíral Přerov. V základní hrací době porazili Sokolov a Kolín a v nájezdech vyzráli na Šumperk. Naopak nestačili na Kladno a z bitvy s Vrchlabím odešli s jedním bodem za prohru po nájezdech.

Tahouny Litoměřic jsou s velkým odstupem Matěj Beran a Patrik Miškář. První zmiňovaný je už dlouhou dobu bodovým lídrem celé Chance ligy. Do této pozice ho vyneslo 33 kanadských bodů, které rozdělil mezi deset tref a 23 asistencí. Miškář pak má jen o dva body méně, je tedy na druhém místě v Litoměřicích i v rámci Chance ligy. Svůj bodový zisk rozdělil mezi patnáct gólů a šestnáct nahrávek.

Podaří se litoměřickému týmu pokračovat v domácích bodových ziscích? Nebude to nijak jednoduchý úkol, zároveň ale mají ale oba týmy v posledních utkáních víceméně totožnou formu. A to i přesto k tomu, že se každý z nich nachází v tabulce na zcela odlišné pozici. Utkání v litoměřické Kalich Areně začne v 16:00. Můžete ho sledovat živě na Hokejka TV nebo v textové podobě na www.onlajny.com. Majitelé permanentních vstupenek mohou utkání na Hokejka TV sledovat zdarma. Jak získat přístupový kód k bezplatnému sledování? Stačí se podívat ZDE.

Autorka titulní fotografie: Alena Zapletalová