22. 10. 2019 | Filip Hulín

Pohled do statistik. Jak si vedou projektoví hráči?

Více než polovina základní části je minulostí, kališníci si zatím vedou velmi dobře a nacházejí se na druhém místě tabulky se 43 body. V Litoměřicích již třetím rokem běží svazový projekt Dukla, v němž se v letošní sezoně objevují hráči ročníků 2000 a 2001. Hned osm z nich dokonce obdrželo pozvánku na nadcházející reprezentační srazy U19 a U20. Jak si prozatím vedou v sezoně a čím si nominaci vysloužili?

Stadion zatím prožívá velmi dobrou sezonu, když se se ziskem 43 bodů nachází na druhé příčce tabulky za Českými Budějovicemi. S dvaasedmdesáti vstřelenými góly má druhý nejlepší útok, s 44 inkasovanými třetí nejlepší obranu ligy. Kališníkům se daří také v oslabení, když ze 103 početních nevýhod inkasovali pouze jedenáctkrát, což je řadí na třetí místo.

Stadion zdobí také velká obětavost, hráči totiž dokázali zblokovat celkem 221 střel, což je druhý nejvyšší počet v Chance lize, hned po Třebíči.

Projektoví hráči? Září Vitouch, Kukla či Střondala

Nejvíce střetnutí si připsal obránce Miroslav Kukla, ten odehrál dvacet utkání. O zápas méně mají Jan Mlčák a Tomáš Dajčar. Osmnáct zápasů sehrál Vojtěch Střondala, sedmnáct David Vitouch. Třináct jich mají na kontě Dominik Sklenář a Vojtěch Kropáček. O zápas méně má František Klejna. Jedenáct bojů v kališnickém dresu zaznamenali Filip Přikryl a Otakar Šik. Klejna, Šik či Sklenář se však potýkali s nemocemi i zraněními. Právě z nich z velké části pramení nižší počet odehraných zápasů.

46
Takový počet střel vyslal Vojtěch Střondala na brankáře soupeře.

Nejvyšší icetime má František Klejna, litoměřický obránce v průměru zapisuje 16 minut a 34 vteřin. O necelou minutu méně tráví na ledě čas Miroslav Kukla, Vojtěch Střondala a Jan Mlčák. Okolo třinácti minut hrají Otakar Šik, Filip Přikryl, Tomáš Dajčar a David Vitouch.

V kanadském bodování se daří Vojtěchu Střondalovi, jenž zaznamenal dvě branky a jedenáct nahrávek. Devět bodů má David Vitouch, osmnáctiletý útočník nastřádal šest gólů a tři přihrávky. Tři body zapsali Otakar Šik a Filip Přikryl. Mezi obránci to pálí Miroslavu Kuklovi, který vsítil pět branek a na tři nahrál. Produktivní je i Jan Mlčák, ten zaznamenal dva góly a stejný počet asistencí.

Miroslav Kukla zblokoval nejvíce střel soupeřů

Ve statistice plus mínus je na tom nejlépe Miroslav Kukla, jenž si připsal +14. O tři kladné body méně má David Vitouch. Vojtěch Střondala a František Klejna jsou zatím na +7. O dva body méně za účast na ledě má Filip Přikryl. Na čtyřech plusových bodech jsou Otakar Šik a Jan Mlčák.

Nejvíce střel zblokoval Miroslav Kukla, litoměřický obránce nastavil vlastní tělo již ve čtyřiadvaceti případech a patří mu tak osmé místo mezi všemi hráči ligy. Dalším hráčem, který blokuje hodně střel, je Tomáš Dajčar, ten jich zblokoval sedmnáct. Jedenáct jich dokázali zablokovat Jan Mlčák a David Vitouch. O jednu méně Vojtěch Kropáček.

Kukla, Mlčák, Dajčar, Šik a Střondala tak díky svým výkonům opět vybojovali nominaci do reprezentace U20. Tu čeká v následujících dnech Turnaj čtyř zemí ve Finsku. Národní tým se sešel v pondělí 4. listopadu a před odletem na sever Evropy absolvoval přípravný kemp. Ve Finsku se postupně utká se Švédskem (pátek 8. 11. 2019), Finskem (sobota 9. 11. 2019) a Ruskem (neděle 10. 11. 2019).

Klejna, Vitouch a Přikryl zamířili na přípravný kemp národního týmu U19, který čekají během příštích dnů tři přípravné bitvy s Finskem. První z nich se uskuteční v pátek 8. 11. od 17:00 na zimním stadionu v Teplicích. Druhý v sobotu 9. 11. od 16:00 na zimním stadionu v Děčíně a poslední v neděli 10. 11. od 12:00 opět v Teplicích.