5. 9. 2019 | Martina Kramerová

Dorost utužoval partu na vodě! Mladí kališníci sjížděli Sázavu

Dorostenci Stadionu si v průběhu přípravy před náročnou sezonou udělali pauzu a vyrazili na zajímavou mimohokejovou akci. Trenéři a realizační tým pro ně připravili sjíždění řeky Sázavy, které se nakonec skvěle vydařilo. Hráči museli na vodě překonat řadu překážek v podobě jezů či náročnějších úseků řeky, utužili kolektiv, posílili týmového ducha a vyčistili hlavu. Teď se zase pilně připravují na ledě a vyhlížejí start soutěžního ročníku.

Aby si hráči z kategorie dorostu před začátkem sezony trochu odpočinuli a přišli na jiné myšlenky než na hokej, připravili pro ně trenéři a členové realizačního týmu parádní víkendový zážitek. Dorostenci totiž nasedli na vlak a vyrazili sjíždět řeku Sázavu. První den absolvovali trasu ze Střechova do Masarykova tábora u Vranic, jež čítala deset kilometrů. Druhý den měli ještě náročnější program, na raftech totiž urazili ještě víc než na začátku. Pádlovali celých kilometrů.

Následně se vrátili do Ledečka, kde nasedli na vlak a vrátili se zpět do Litoměřic. Během dvou dnů si vyzkoušeli sjíždění řeky na raftu, překonali několik jezů a utužili partu. S akcí byli spokojení nejen sami hokejisté, ale i trenér Vladimír Domin.

„Celá akce měla několik cílů. Jako první bych uvedl stmelení party, vyčištění "hlavy" a samostatné rozhodování v malých skupinách. Chtěli jsme, aby si hráči uvědomili, že když nastane nějaký problém na lodi, nevyřeší ho jednotlivec, ale celá skupina, která se musí umět domluvit na společném plánu. Věřím, že jsme se touto společnou akcí posunuli zase o kus dál a že nám to pomůže v krizových situacích v následují těžké sezoně,“ hodnotil zajímavý zážitek.

Zároveň poděkoval dalším členům výpravy, Zdeňku Kylíškovi a Jiřímu Marcinovi, kteří pomohli s organizací a logistiku, jež proběhly na jedničku. Teď už se dorostenci opět připravují na ledě, sezona začne co nevidět.

Dorostenci vyrazili na dvoudenní sjíždění Sázavy a akce se skvěle vydařila.

Počasí týmu přálo, a tak si hráči mohli kromě pádlování užít i koupání.

Hokejisté společně překonali i několik překážek v podobě jezů.

Kromě výletu si navíc vyčistili hlavu a utužili partu.