13. 6. 2019 | Vít Trubička

Příprava na ledě ? Příjemné zpestření, pochvalují si dorostenci

Dorostenecký tým Stadionu za sebou má další fázi letní přípravy. Kromě tradičních tréninků v posilovně nebo tělocvičně si ji minulý týden zpestřil ledem ve středočeských Neratovicích. Oproti klasickým tréninkům během sezony se ale tyto tréninkové dávky přece jen v lecčem lišily. Přesto si dorostenci pobyt na ledě užívali.

Do Neratovic se dorostenci vydávali pravidelně na přelomu května a června. Navázali tak na loňskou přípravu, kdy na stejném místě tímto způsobem trénovalo vícero mládežnických týmů. Pro hráče to byla jistě byla oproti klasické suché, kterou absolvují většinou v Kalich Areně či na litoměřickém koupališti, velmi příjemná změna.

„Myslím si, že to byla zábava, oživili jsme si opět trochu bruslení a jistě nám to pomůže v srpnové fázi letní přípravy,“ popsal přínos výjezdů do Neratovic útočník Kryštof Hrzán.

Ledová příprava se zamlouvala i přesto, že za sebou měli hráči určitý deficit na bruslích. Vždyť na ledě stáli naposledy na konci dubna, kdy se odehrály poslední turnaje loňské sezony. „Nebylo to jednoduché, ale po nějakých dvou, třech dnech jsme si opět na led zvykli,“ přiznal Jáchym Ryba.

Fyzická náročnost? Vyšší než na ledě je na suchu

Kemp na ledě navíc nebyl ani natolik fyzicky náročný. I díky aktuálním vysokým teplotám se jistě rádi alespoň trochu zchladili na ledě. Právě Jáchymu Rybovi přišly "ledové" tréninky lehčí než ty na suchu, kdy se hráči věnují různým kondičním běhům, sprintům, tréninkům výbušnosti i posilování.

Vzhledem k tomu, že je aktuálně letní příprava a hráči se spíše připravují kondičně, lišila se i náplň tréninků na ledové ploše oproti klasickým tréninkům v průběhu sezony. „Tréninky byly spíše zaměřené na zlepšení techniky bruslení. Měli jsme různá cvičení na různých stanovištích, abychom si zdokonalili různé dovednosti. Naproti tomu taktické záležitosti a podobné věci potřebné k zápasům, jsme nyní moc nedělali,“ okomentoval zpětně průběh tréninků a jejich rozdíly oproti klasickým tréninkům uprostřed přípravy Kryštof Hrzán.

Dosavadní průběh přípravy na ledě tak mají dorostenci již za sebou. V tuto chvíli se již připravují pouze na suchu, navíc jen posledních čtrnáct dní. Následně je čeká červencová pauza. Ovšem ani o ní nemůžou mladí kališníci příliš zahálet, od trenéra Domina dostanou individuální tréninkové plány. Již v srpnu totiž najedou na ostrý režim, aby si navykli na zápasové tempo a pokusili se v sezoně uhrát co nejlepší výsledek.