25. 10. 2018 | Jan Luňáček

Rychlý sled zápasů? Hodně náročné, ale výsledky jsou super, hlásí Zadražil

Příznivci domácího týmu zaznamenali v týmu kališníků na začátku října novou tvář. Útočnou vozbu posílil Matěj Zadražil, který je kmenovým hráčem Sokolova a do Litoměřic přišel na výpomoc. Hráč s číslem 65 na dresu se ukázal v dobrém světle i proti Třebíči, kdy sekundoval u dvou důležitých branek. V týmu se mu zatím hodně líbí a je rád, že ho spoluhráči skvěle přijali. "Jsem tady spokojený. A když se vyhrává, přidává to na celkové pohodě," myslí si čtyřiadvacetiletý útočník.

Matěji, odehráli jste v poslední době několik rychle po sobě jdoucích zápasů. Jak byste ohodnotil ten poslední proti týmu z Třebíče?

Bylo to náročné. Nyní se hrálo skoro obden a zápasy, ani ten proti Třebíči, nebyly vůbec lehké. Soutěž je náročná sama o sobě a není lehkých soupeřů. Proto je potřeba dobře regenerovat. I když jsme si mákli, máme čtvrtou výhru v řadě a to je pro nás super výsledek. Teď nás čeká herně volný týden, takže si trochu odpočineme a začneme se připravovat na další utkání.

Vy jste tým, který bohatým bere a chudým rozdává. Ukázal to třeba zápas v Kadani nebo duel s Motorem. Uvědomujete si v kabině tuto skutečnost?

Tak to je fakt. Ale utkání v Kadani se nám opravdu nepovedlo. Ty body jsou ztrátou. Po zápasech se silnými soupeři jedeme na vítězné vlně. Je to paradox, ale sám nevím, čím to je. Možná ale tím, že se silnými týmy se hraje hokej, který nám vyhovuje. V Kadani nám to hrubě nesedlo. Sehráli jsme snad nejhorší zápas, co jsem tady v Litoměřicích. S horšími týmy je to taková plácaná.

Vy jste se objevil v Litoměřicích v již rozehrané soutěži. Jak se vše seběhlo?

To se událo velice rychle. Jsem ze Sokolova a nabídka z Litoměřic přišla zhruba před měsícem ve čtvrtek ráno. A večer jsem už byl tady. Pan Přerost se domluvil s trenérem v Sokolově a ten mě uvolnil. Snažím se klukům co nejvíc pomoci a pak se uvidí, co bude dál.

Máte možnost srovnání z více soutěží. Jak byste ohodnotil úroveň Chance ligy?

Já už jsem v ní pár zápasů odehrál a musím říci,že soutěž je poměrně těžká. Oproti druhé lize je hra rychlejší a to mně vyhovuje.

Poslední utkání proti Třebíči se vám povedlo. Byl jste u dvou vstřelených branek. Jak se vám hrálo s Danielem Voženílkem?

Tak my jsme spolu od začátku zápasu ani nehráli. Až v poslední třetině. Docela se nám dařilo, tak uvidíme, jestli spolu ještě budeme hrát. Tentokrát to tam padalo a díky za to.

V kabině kališníků už jste jako doma. Jak se v Litoměřicích cítíte?

Jsem tady spokojený. Je tu hodně mladých kluků a dobrá parta. A když se vyhrává, tak to přidává na celkové pohodě. Takže vše je super. V Litoměřicích už jsem odehrál pár zápasů jako soupeř.Teď jsem tu jako hráč a líbí se mi tu.

Znal jste osobně některé své nynější spoluhráče?

Hrál jsem s Otou Šikem, který je z Karlových Varů. S Patrikem Marcelem jsem se potkal v mládežnické reprezentaci. Ale některé hráče jsem znal z ledu jako soupeře. Ze svého působení tady mám zatím dobrý pocit. Kluci mě mezi sebe bez problémů přijali. To pro mě bylo hodně důležité a potěšující.