21. 3. 2024 | David Panuška

Máme hlavy nahoře, Zlín je určitě hratelný, burcuje kapitán Jebavý

Stadion po historické první výhře v semifinále druhé nejvyšší soutěže v Česku narazil. Ve druhém utkání play-off padl s favorizovaným Zlínem 1:8 a série se po drtivé výhře Ševců vyrovnala. Kališníci si z toho moc nedělají, kapitán Jiří Jebavý po zápase jasně hecoval: "Máme hlavy nahoře a jdeme urvat nějaké vítězství ve Zlíně."

Tým Miroslava Přerosta a Františka Ptáčka si snad ani nemohl přát lepší vstup do historicky prvního semifinále. Doma hostil slavný Zlín, který je dvakrát ověnčen zlatem z nejvyšší tuzemské soutěže. Oldřich Cichoň ale Berany vynuloval a Stadion po brankách Tona a Kuťáka mohl slavit další milník dosáhnutý v sezoně 2023/24.

"Jsem tady dlouhá léta a byl jsem u všech nepodařených čtvrtfinálových bojů. Mám z toho obrovskou radost a doufám, že to ještě posuneme o krůček dále," popisoval události posledních dní kapitán týmu Jiří Jebavý.

Středeční odveta ovšem už tak veselá nebyla, Stadion již po první třetině prohrával 0:3 a náskok už nestáhl. Naopak Ševci skóre navyšovali a nakonec zapsali druhé největší vítězství v letošním play-off. Kapitán Jiří Jebavý ale z toho velkou vědu nedělá.

Výsledek nevypadá dobře, ale jedeme dál

"Výsledek je hrozivý, ale je to pouze jeden zápas v sérii. Nyní jsme sice prohráli 1:8, ale příště můžeme klidně vyhrát 2:1," věděl nejdéle sloužící kališník v současném kádru.

"Paradoxně jsme začali lépe, než v tom prvním utkání, ale dostali jsme smolné góly a bylo to 0:3. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že nic nevzdáváme. Pak jsme ale zase dvakrát zaspali a bylo to 0:5. To se špatně otáčí, ale snažili jsme se hrát až do konce. Bohužel výsledek nevypadá dobře, ale jdeme dál. Nic se neděje," pronesl po utkání zkušený bek.

Zlín je hratelný, máme hlavy nahoře. Do Zlína s cílem urvat výhru

A jaké plyne ponaučení z prvních dvou domácích zápasů v semifinále play-off? "Odnesli jsme si hlavně to, že se Zlínem můžeme úplně v klidu hrát. Je to pro nás hratelný soupeř," říkal nadšeně po utkání kapitán Jiří Jebavý.

"Ten druhý zápas musíme prostě hodit za hlavu. Asi se musíme zase tlačit do branky, protože nám to tam několikrát skákalo. Soupeř do toho dával všechno, nám se to nepodařilo. Máme ale hlavy nahoře a jdeme urvat nějaké vítězství ve Zlíně," hecoval pětatřicetiletý rodák z Vrchlabí.

Sérii se tak nějak začalo hned po postupu Litoměřic přezdívat jako té mezi mladým týmem a zkušeným. Stadion má totiž nejmladší kádr v celé Chance lize, Zlín je na opačné straně věkové tabulky. Jiří Jebavý lehce navyšuje průměr. Je mládí výhodou?

"Šlo to docela vidět v tom prvním utkání, kde byla ze začátku nervozita. Jak jsem říkal, zjistili jsme, že s nima lze hrát. Tou dravostí a tím že máme mladé kluky to musíme hrát. Máme na to je ubruslit a chceme toho využít. Myslím si, že prohru navíc kluci rychle spláchnou a nebudou si z toho dělat hlavu. Pro nás je to i dobře," pokračoval extraligový šampion se Slavií.