25. 2. 2024 | Filip Hulín

Už jsem si ani nepamatoval, jaké to je dát gól, říká po prohře v Kolíně kapitán Jiří Jebavý

Stadion v Kolíně ztratil dvoubrankové vedení a s kozly padl po nájezdech 4:5. Úvodní branku utkání zaznamenal sváteční střelec Jiří Jebavý, kterému se to povedlo po 882 dnech. ,,Už jsem si ani nepamatoval jaké to je dát gól. Vždy jsem dával góly jenom Kadani, která už sestoupila. Je to hezké se zaradovat, ale důležitější jsou pro mě vždycky týmové body,“ řekl o své trefě kapitán Stadionu.

Dobře rozehraný zápas jste nakonec ztratili po nájezdech. Jak bys zápas zhodnotil?

Hodnotí se mi to těžko, protože za mě už to byl téměř vyhraný zápas. Vedli jsme 4:2 a poté to pokazili. Je to škoda. Dlouho jsme drželi vedení, ale kvůli našim chybám jsme jim nabídli dvě branky.

Tobě se podařilo po 882 dnech vstřelit gól. Jaký to byl pocit zase rozvlnit síť soupeře?

Už jsem si ani nepamatoval jaké to je dát gól. Vždy jsem dával góly jenom Kadani, která už sestoupila. Je to hezké se zaradovat, ale důležitější jsou pro mě vždycky týmové body.

Navíc se jednalo o tvůj první gól v dresu Litoměřic, který nebyl do sítě Kadaně. Našel jsi nový tým, proti kterému ti to tam bude padat?

Kdyby to tak zůstalo, tak bych aspoň jeden tým mohl mít, ale třeba nějaký tým ještě přibude

Ve třetí třetině jste přišli o dvougólový náskok. Co se tam zlomilo?

Nevím, jestli jsme se začali bát o výsledek nebo neudrželi koncentraci a mysleli si, že je hotovo. Udělali jsme pár chyb, kterých se musíme vyvarovat v play-off, protože takový zápas už se musí dovést do vítězného konce.

Kolín se dotáhl po dvou gólech během třinácti vteřin. Byla to ztráta koncentrace?

Šli jsme na buly, něco jsme si tam řekli, nevyšlo to a najednou se na mě valili dva na jednoho. Nevím, jestli to bylo koncentrací nebo přístupem. Měli jsme to umlátit za každou cenu i kdybychom měli puky sežrat a vyhazovat.

V předchozích zápasech jste měli málo vyloučení a proti Kolínu 6. Čím to bylo?

Kolín hraje dobře do defenzivy a my jsme se přes ně nemohli probíjet. Fauly jsem upřímně moc neviděl. Vím, že tam byly nějaké sekery, ale v play-off si na to musíme dát pozor, jelikož tam může rozhodnout každá přesilovka.

Ve středu vás čeká poslední domácí utkání proti Frýdku-Místku. Jak se těšíš na zápas?

Těším se na Honzu Výtiska, se kterým vždycky pokecáme. Je to poslední zápas základní části, takže doufám, že fanouškům předvedeme, že tohle byl pouze výpadek a předvedeme play-off hokej.