23. 2. 2024 | Kateřina Kubatková

Stadion vyráží do Kolína, který bojuje o předkolo play-off

Stadion v sobotu čeká duel se soupeřem, se kterým se utkal relativně nedávno. Vyrazí do Kolína, kde si teoreticky může zajistit přímý postup do čtvrtfinále play-off. Kozli jsou však na spodní hranici předkola play-off a potřebují každý bod. Utkání na zimním stadionu v Kolíně začne v 16:00.

Porovnání týmů

10. místo (65 bodů)
Postavení v tabulce
4. místo (79 bodů)
111:123
Skóre
153:149
Josef Skořepa (9+14)
Nejproduktivnější hráč
Přemysl Svoboda (18+23)
Matěj Chalupa (12 gólů)
Nejlepší střelec
Přemysl Svoboda (18 gólů)
René Piegl (3+12)
Nejproduktivnější obránce
Michael Krutil (6+9)
Jakub Soukup (92,58 %)

Úspěšnost brankářů
Oldřich Cichoň (91,51 %)
Oliver Šatný (81,58 %)
Třebíč – Kolín 1:2 sn
Poslední utkání
Litoměřice - Zlín 2:1

Oba celky se naposledy utkaly 8. února v dohrávce 24. kola. Domácí dlouho vedli o dvě branky, ale kališníci se ve třetí třetině dotáhli a následovalo prodloužení, ve kterém o zisku bonusového bodu rozhodl Miroslav Mucha.

Oba týmy od posledního vzájemného střetnutí odehrály čtyři utkání. Kozli nebodovali pouze s Prostějovem a v posledním zápase porazili Třebíč až po nájezdech. Litoměřice po zápase v Kolíně prohrály s Jihlavou, od té doby ale jedou na vítězné vlně, která čítá už tři zápasy.

Pro oba týmy jsou body velmi důležité. Zatímco Severočeši by při úspěchu na ledě soupeře a prohře Zlína měly jistý přímý postup do čtvrtfinále play-off, Kolínští hrají o předkolo. V současnosti jsou na 10. příčce, ale od jedenáctého pardubického béčka a dvanácté Slavie je dělí pouze tři body. Jen dva body ale ztrácí na devátý Sokolov.

Co se týče statistik, moc se toho nezměnilo. Mezi kozly je nejproduktivnějším hráčem Josef Skořepa s třiadvaceti body a nejlepším střelcem Matěj Chalupa, který se trefil už dvanáctkrát. V Litoměřicích obě tyto pozice patří Přemyslu Svobodovi, jenž má na kontě 41 bodů a v celkovém žebříčku kanadského bodování mu patří šesté místo. Na postu nejlepšího obránce Severočechů došlo ke změně. Jakuba Černohorského zde vystřídal Michael Krutil.

Sobotní zápas odstartuje na zimním stadionu v Kolíně v 16:00 a chystají se na něj i litoměřičtí fanoušci. Více informací o jejich výjezdu se dozvíte na naší facebookové stránce. Živý přenos bude tradičně k dispozici na Hokejka TV. Textový komentář můžete sledovat na webu Onlajny.com.