5. 2. 2023 | Kateřina Kubatková

Jsem rád, že jsme vyhráli. Nula je příjemný bonus, hlásí Tomáš Král

Kališníci navázali na výhru v Porubě přesvědčivým vítězstvím nad Šumperkem. Veliký podíl na úspěchu měl jednoznačně Tomáš Král, jenž čelil čtyřiatřiceti soupeřovým střelám. Za svá záda však nepustil ani jednu. „Pro mě je důležité, že jsme vybojovali tři body. Nula je příjemný bonus,“ říká o svém bezchybném výkonu litoměřický brankář.

Do utkání jste nastoupili s oranžovými doplňky v rámci akce „O Kapku lepší hokej“, jak vnímáš tyto dobročinné zápasy?

Jednoznačně s nimi souhlasím a jsem rád, že můžeme být jejich součástí a někomu tak pomoct. Myslím si, že sport by měl mít nějaký přesah, hlubší význam, než jen boj o body. Je dobře, že se zapojujeme do takových akcí. Měli jsme oranžové tkaničky, hokejky omotané oranžovou páskou, což je naše klubová barva. Slušelo nám to.

Draci ti nedokázali vstřelit ani jeden gól, těší tě čisté konto o to víc, že přišlo v charitativním zápase?

Ne. Každý zápas je stejně důležitý, přidružené akce na to nemají vliv. Když nastoupíme na led, tak už to nevnímáme a soustředíme se na hokej. Jsem rád, že jsme vybojovali tři body, nula je k tomu příjemný bonus.

Soupeř sice hrál bez úprav výstroje, ale myslíš si, že barevné čepele mohou některým gólmanům komplikovat práci?

Mně osobně to nijak nevadí a neznám nikoho, kdo by s tím měl problém. Sám jsem si hokejku omotal oranžovou lepenkou, i když na to nejsem zvyklý, a vůbec jsem to nevnímal. Nemyslím si, že by oranžové čepele byly překážkou.

Nad Šumperkem jste vyhráli tříbrankovým rozdílem, jak vypadal duel z tvého pohledu?

Rozhodně to nebyl jednoduchý zápas, byť by se to podle papírových předpokladů mohlo zdát. Je to těžký soupeř, který bojuje o život a v každém utkání mu jde o všechno. Každý bod je pro něj důležitý. Byl to těžký, ubojovaný zápas, ve kterém jsme potřebovali potvrdit výhru z Poruby. Jsme rádi, že se nám to povedlo, je to důležitá výhra.

Který moment podle tebe rozhodl o vašem úspěchu?

Podstatné bylo, že jsme zůstali věrní systému do poslední chvíle, i když jsme vedli. V minulosti nás soupeři několikrát vytrestali za to, že jsme polevili. Proti Drakům jsme se drželi plánu celých šedesát minut, a i při vedení 3:0 jsme pokračovali v zajetém tempu.

Dělal vám soupeř v nějaké činnosti problémy?

Asi mě nenapadá konkrétní situace. Byli houževnatí a bojovní. Mají slušné přesilovky, střídají několik variant , a to je nepříjemné. Snažili jsme se hrát zodpovědně a nedávat jim zbytečné výhody, což se nám snad podařilo.

Šumperk je v tabulce na posledním místě, připravovali jste se na něj nějak speciálně? Přece jen proti celkům z konce tabulky se vám příliš nedaří.

Nijak zvlášť. Na každého se chystáme zodpovědně, takže příprava byla stejná jako jindy. Samozřejmě jsme věděli, že půjde o poslední zápas před pauzou, který ovlivní náladu v přestávce. Chtěli jsme vyhrát, věděli jsme, že jsme vybojovali body v Porubě a chtěli jsme formu doma potvrdit.

Čeká vás reprezentační přestávka, jaký budete mít program? Začínáte se už pomalu připravovat na blížící se play-off?

Pro nás pauza bude o něco kratší, protože nás za týden čeká dohrávka se Sokolovem. Dva dny si odpočineme, a pak se vrátíme do práce. Víc sledujeme tabulku, abychom věděli, kde se nacházíme. Budeme se chystat na závěr sezony.