31. 1. 2023 | Kateřina Kubatková

Obránce Černohorský: S jedním gólem se nedá vyhrát, trápí nás produktivita

Proti Pražanům si Jakub Černohorský připsal premiérový bod v letošní sezoně. Jeho asistence ale na výhru bohužel nestačila. „Bylo to těžké, měli jsme spoustu šancí, které jsme nevyužili, a i když jsme bojovali, tak na jeden gól se prostě nedá vyhrát,“ mrzel neúspěch litoměřickou sedmasedmdesátku.

Se Slavií jste zapsali čtvrtou porážku v řadě, ačkoli s Pardubicemi B jste brali bod po nájezdech. Neměli jste tento fakt už před utkáním v hlavách?

To si nemyslím, máme dobrý tým, kde jsou jak zkušení, tak mladí kluci, a proti Pražanům jsme to ukázali. Bojovali jsme a pokud takhle odehrajeme i utkání v Porubě, tak můžeme úplně v klidu vyhrát.

Jak bys souboj se svěřenci trenéra Tvrzníka zhodnotil?

Bylo to těžké, měli jsme spoustu šancí, které jsme nevyužili, a i když jsme bojovali, tak na jeden gól se prostě nedá vyhrát.

Proti hokejistům z hlavního města jsi zapsal první bod v letošním ročníku Chance ligy, jak se tato situace seběhla a jsi rád, že jsi konečně bodoval?

Určitě, za každý bod jsem rád. Myslím si, že Pepa Koláček zavezl puk do pásma, otočil se, přihrál mi zpátky a já jsem hned po odrazu od mantinelu vystřelil. Lukáš Válek výborně stál před bránou a puk usměrnil. Takové „ošklivé“ góly z předbrankového prostoru potřebujeme dávat častěji.

Co si myslíš, že rozhodlo o vašem neúspěchu?

Určitě neproměňování šancí. Myslím si, že jsme si je vytvořili, protože jsme výborně bojovali o puky u zadního mantinelu, ale jak už jsem říkal, na jeden gól se nedá vyhrát. Musíme se z toho poučit.

Stadion většinou může stavět i na přesilovkách, ale v tomto utkání nevyužil ani jednu z šesti, čím to je? Připravila se na vás Slavia tak dobře?

Asi ano. Přesilovky máme dobré, ale jejich trenér asi věděl, jak na ně. Ale i my jsme na jejich početní výhody byli dobře připravení.

Obvykle kališníci ve zblokovaných střelách vedou, ale proti Slavii jste jich zblokovali 9 a soupeř 18. Co k tomu říct?

Nevím. Asi to chtěli víc, padali do střel. My už jsme jejich obětavost probírali i ráno před zápasem a ukazovali jsme si, jak na ně, ale nevyšlo nám to. Nevím, jestli jsme špatně stáli, nebo jsme prostě neměli to štěstí.

Proti Slavii jste neuspěli už potřetí v této sezoně, minule vás v Kalich Areně porazila 3:0 a v Edenu jste prohráli 2:7. Nebyli jste trochu svázaní tím, že se vám proti tomuto týmu letos nedaří?

To určitě ne, všichni jsme se na zápas těšili a chtěli jsme ho vyhrát, ale bohužel prostě hosté asi měli větší štěstí.

Ty nastupuješ i v druhé lize za Děčín, se kterým jsi naposledy vyhrál. Dá se říct, že ti tato výhra mezi prohrami Litoměřic pomohla a zvýšila sebevědomí?

Těžko říct, je to úplně jiné, ale určitě mi každý vyhraný zápas zvyšuje sebevědomí i dovednosti a mrzí mě, že jsem nemohl tu výherní pohodu přenést i sem.

Jaké jsou podle tebe největší rozdíly mezi druhou a první ligou?

Chance liga je rozhodně víc systémová, ale myslím si, že letos se i druhá liga hodně zlepšila, hlavně co se týče kvality. Ale celkově je ten systém, nasazení i trénování úplně odlišné.

V některých zápasech jsi nastupoval i v útoku, jak se ti hraje v ofenzivě a proč si trenéři vybírají tebe na střídání pozic?

Nevím, proč padl na začátku výběr na mě, ale já jsem rád za každý zápas a i v útoku mi to určitě může pomoct. Když budu moci nastoupit ve čtvrté lajně a týmu pomoct, tak pro to budu chtít udělat vše a doufám, že i tam budu platný. Chci být platný, jak to jde, je jedno jestli v útoku nebo v obraně.

Na čem budete muset do příštího zápasu zapracovat?

Musíme si teď hlavně odpočinout, hrajeme obden a čeká nás ve středu dlouhá cesta do Poruby. Jinak podle mě hlavně produktivita, na jeden gól se nedá vyhrávat a v Porubě bude ten zápas těžký. Pokud budeme obětaví a budeme bojovat jako proti Slavii, tak věřím, že to zvládneme.