23. 11. 2022 | Martina Kramerová

Kdyby nám tam něco spadlo na 2:2, tak bychom to otočili, ale bohužel, smutnil navrátilec Vitouch

Při absenci Lukáše Válka naskočil Michal Vitouch v první lajně a dostal v zápase s Prostějovem spoustu prostoru. I když zaměstnal brankáře Jestřábů několika slibnými střelami, branku se mu vstřelit nepovedlo a po závěrečné siréně s týmem kousal porážku. Mrzelo ho hlavně to, že se kališníkům nedařilo ani herně.

Stadion po čtyřech vítězstvích v řadě přivítal na domácím ledě Prostějov, a i když se hned v první třetině ujal vedení, nakonec s Jestřáby prohrál 1:3. Na defenzivu soupeře byl krátký i Michal Vitouch, který se pod Radobýl vrátil ze Sparty. Ten také přiznal, že jeho tým si tentokrát triumf nezasloužil.

„Myslím, že jsme si nezasloužili vyhrát. Soupeř byl lepší. My dělali zbytečné fauly, neproměnili jsme přesilovky a zkrátka to nešlo,“ hodnotil ztracený duel mladý forvard.

Jako jeden z klíčových okamžiků označil i dvojnásobnou přesilovku Stadionu za stavu 1:2, v níž kališníci nedokázali vstřelit vyrovnávací gól. „Podle mě to určitě byl hodně zásadní moment. Kdyby nám tam něco spadlo, vyrovnali bychom na 2:2 a myslím, že bychom to pak už otočili. Ale bohužel,“ mrzelo litoměřickou čtyřiadvacítku.

Ta dostala na ledě hodně prostoru. Naskočila v první formaci po boku Tomáše Chlubny a Josefa Jíchy a nasbírala tak řadu nových zkušeností. „Trenéři mi dali šanci v první lajně, takže jsem byl moc rád, že jsem si pořádně zahrál,“ uvedl Vitouch, jenž také přiznal, že nervozitou z velké příležitosti netrpěl.

„Kluci z první lajny jsou fakt hodní a snažili se mě podpořit, takže jsem nervózní nebyl,“ řekl forvard, který strávil na ledě 21 minut a 16 vteřin, což byl v rámci Stadionu druhý nejvyšší icetime.

„Tohle se mi v Litoměřicích ještě nepovedlo a byl bych rád, kdyby to nebylo naposledy,“ zadoufal. Teď už ale soustředí síly na další duel, v němž hodlají kališníci napravit středeční porážku. „Do zápasu v Sokolově musíme vstoupit úplně jinak, zlepšit nasazení a makat. A doufám, že tam vyhrajeme,“ uzavřel.