30. 12. 2021 | Filip Hulín

Pět gólů v posledních sedmi zápasech? Začal jsem si více věřit, řekl střelec Berka

Stadion na domácím ledě zapsal proti Prostějovu jedenáctou výhru v řadě a rok 2021 zakončí na první příčce tabulky. Druhý gól kališníků vstřelil Marek Berka, kterému se v posledních zápasech daří, když v sedmi duelech vsítil pět branek. ,,Začal jsem si víc věřit a srovnal si věci v hlavě. Hraju více na puku, tlačím se do brány a tím se dostávám do šancí. Doufám, že v tom budu pokračovat,“ popsal svůj klíč k úspěchu litoměřický útočník.

Jedenáctá výhra v řadě, navíc proti jednomu z nejlepších venkovních týmů. Jak bys zápas zhodnotil?

První třetina byla, i když jsme vedli, taková nemastná neslaná. Do druhé třetiny jsme nevstoupili dobře, měli jsme hodně vyloučení, dostali gól ve vlastní přesilovce a Prostějov vyrovnal. V poslední části hry jsme hráli nejlépe, odskočili soupeři a urvali vítězství.

Co podle tebe rozhodlo utkání proti Prostějovu rozhodlo?

Určitě třetí třetina, ve které jsme se drželi plánu a systému.

Mezi 30. a 34. minutou padly čtyři góly. Myslíš, že oba týmy se trochu oprostily od systému hry?

My jsme se úplně zbláznili po jejich dvou gólech. Vypadli jsme ze systému naší hry, ale poté jsme se do toho dostali a rozhodla třetí třetina.

Deset minut před koncem zápasu jsi netrefil puk před prázdnou brankou. Co se tam stalo?

Pepa Jícha mi nahrál před prázdnou bránu. Přihrávku jsem čekal, ale nevím, jestli to bylo příliš prudké nebo jsem na ni nebyl dostatečně připravený.

Za sedm utkání jsi zaznamenal pět gólů. Jak to, že ti to tam začalo padat?

Začal jsem si více věřit a srovnal si věci v hlavě. Hraju více na puku, tlačím se do brány a tím se dostávám do šancí. Doufám, že v tom budu pokračovat.

V posledních zápasech ses přesunul do třetí pětky k Martinu Kadlecovi a Josefu Jíchovi. Vyhovuje ti tato spolupráce?

Všichni jsme rychlí bruslaři a když si puk hodíme za obránce, tak jsme schopní je přebruslit, vytvořit si tlak a z toho pramení šance a góly.

Proti Sokolovu i Prostějovu jste měli mnoho vyloučení. Je to něco, co je potřeba zlepšit?

Určitě. Mluvíme před každým zápasem o tom, že nás vyloučení sráží a oslabení berou mnoho sil, ale bohužel takhle to někdy dopadne.

Do roku 2022 vstoupíte na první místě. Co je cílem ve zbytku sezony?

Chtěli bychom hrát co nejvýš, jít do play-off z co nejlepšího místa a dostat soupeře, na kterého umíme hrát. Musíme hrát pořád stejně a prezentovat se naší hrou.