7. 1. 2021 | Filip Hulín

Kapitán Výtisk o Kadani: Dát na začátku utkání víc branek, mohlo být hotovo dřív

Stadion po téměř měsíční pauze vyzrál na Kadaň a získal důležité tři body pro boj o play-off. Jedním ze střelců byl i kapitán Jan Výtisk, který vsítil třetí gól Stadionu a zajistil kališníkům dvougólový náskok. ,,Zápas byl hlavně o tom, jestli dáme gól, nebo ne. V první třetině jsme dvacetkrát vystřelili, ale nespadlo nám to tam, takže to bylo trápení až do třetí třetiny, kdy jsme vstřelili tři góly,“ popsal zápas litoměřický obránce.

Po dlouhé pauze jste porazili Kadaň. Jaký to byl zápas?

Konečně jsme po měsíci hráli zápas, takže to bylo těžké. Nejsme rozehraní, v průběhu sezony bylo již moc přestávek a když už se do toho člověk dostane, tak přijde další pauza. Proto doufám, že liga pojede do konce sezony. Co se týče samotného zápasu, tak kdybychom na jeho začátku dali víc branek, mohlo být hotovo dřív.

Co myslíš, že bylo pro vývoj utkání klíčové? Rychlé vyrovnání po inkasovaném gólu?

Zápas byl hlavně o tom, jestli dáme gól, nebo ne. V první třetině jsme dvacetkrát vystřelili, ale nespadlo nám to tam, takže to bylo trápení až do třetí třetiny, kdy jsme vstřelili tři góly.

Na kadaňskou branku jste vyslali téměř 50 střel. Čím to, že jste dlouho nemohli najít recept na domácího gólmana?

Jejich brankář chytal velmi dobře. Bylo to ale hlavně o nás, měli jsme mnoho šancí, z nichž jsme mohli dát klidně šest branek a bylo by po zápase.

Je střelecká aktivita něco, na čem chcete svoji hru zakládat?

Snažíme se chodit do brány, tlačit se do střel, ale když budeme mít dvacet střel a dáme pět gólů, tak je jedno, kolik vyšleme střel.

Jak ses cítil na ledě po vánoční pauze?

Nebylo to úplně ideální, když se měsíc nehrálo a byly Vánoce. Mnoho pauz mi ve čtyřiceti letech úplně neprospívá.

Proti Kadani jsi vstřelil svůj druhý gól v sezoně. Jak se situace seběhla?

V první třetině jsem měl mnoho střel, ale všechno jsem střílel doprostřed branky. Při mém gólu jsem nevěděl, co s pukem, tak jsem ho nahodil na branku. Nevím, jestli to před brankou někdo tečoval. Před gólmanem byl Patrik Miškář, ale ten nechtěl platit za hattrick, takže radši řekl, že gól nedal.

V pondělí vás čeká nováček z Kolína. Co od tohoto zápasu čekat?

Čekají nás samé těžké zápasy. Navíc v sobotu nehrajeme, takže Kolín bude rozehraný. Čím více zápasů, tím lépe pro nás. Musíme získávat body a udělat předkolo. Věřím, že se to povede.