28. 12. 2015 | Petra Pilbauerová

Milan Valášek hodnotí utkání proti Benátkám nad Jizerou

Milan Valášek je odchovancem hradeckého Mountfieldu, kde začaly jeho první hokejové krůčky. Minulé dvě sezony strávil pod záštitou sportovního klubu Kolín. Působení v druhé lize letos ukončil a namísto toho obléká dres Litoměřic.

Věřili jsme ve výhru. V čem se stala chyba, že tři body nakonec získal soupeř?

Šancí nebylo málo. Bohužel nám chybělo štěstí a kotouč se několikrát dotkl pouze tyčky nebo břevna. V oslabení pět na tři jsme během druhé třetiny inkasovali branku a rozdíl se nám nepodařilo snížit.

Nepodcenili jste trochu soupeře?

Věděli jsme, že Benátky prohráli několikrát v řadě. Zároveň jsme si ale byli vědomi toho, že nemůžeme hrát stejně jako během zápasu s Kladnem. Tentokrát byla na místě jednoduchá hra a tím to pro nás bylo o to těžší. Naneštěstí se nám to ale nepovedlo.

Nepřekvapili vás hosté stylem své hry?

Benátky mají nepříjemný styl hry. Jejich hokej je velmi bruslivý, protože mají plno mladých hráčů. Mně osobně takový způsob hry vyhovuje, ale jako týmu se nám celkově nedařilo.

Nepodepsala se na vašem výkonu reprezentační přestávka?

Soupeř měl tu výhodu, že během pauzy odehrál zápas. Nemyslím si ale, že by to byl důvod našeho neúspěchu.

Zápas byl zvláštní v tom, že všechny branky padly ve chvíli, kdy ani jeden z týmů nehrál v plném počtu..

Přesilové hry mnohdy o průběhu zápasu rozhodují. Tím, že je na ledě méně hráčů, se těm zbývajícím nabízí více prostoru. Chtěli jsme dát další branku, abychom mohli skóre srovnat, ale neměli jsme to štěstí.

S inkasovanou prohrou se postavení Litoměřic v tabulce změní..

Chceme se udržet v rámci prvních šesti míst. Věřím, že tento neúspěch napravíme.

Čeká vás utkání proti Slavii. Co si myslíte, že bude třeba, aby se vám tohoto nelehkého soupeře podařilo přehrát?

Potřebujeme v první řadě zlepšit koncovku. Málo se tlačíme do brány, takže nejsme tak nebezpeční, jak bychom chtěli být. Kromě toho potřebujeme víc střílet. Pokud zvýšíme počet střel, zvýší se tím i pravděpodobnost, že vstřelíme branku.

Jak jste spokojený zde v Litoměřicích?

Líbí se mi tu, zázemí je tu opravdu pěkné. Jsem rád, že jsem se sem dostal poté, co jsem hrál dva roky druhou ligu v Kolíně. Těší mě, že jsem dostal šanci a budu se snažit ji nepromarnit.