22. 10. 2013 | Alexandr Stys

"Vyrovnávací branka nás položila," hodnotil po utkání s Mostem Jakub Matai

Útočník Jakub Matai po pondělním utkání zhodnotil prohraný zápas proti Mostu. Střelec druhé branky Stadionu byl v utkání hodně vidět a nakonec byl vyhlášen i nejlepším mužem domácí sestavy v zápase. Mladý forvard v dresu Kališníků popsal také své postavení v týmu pražského Lva i touhu zvítězit v dalším utkání proti ústeckým Lvům.

Jak hodnotíš dnešní zápas, který jste prohráli 2:4?

První třetinu jsme byli jednoznačně lepším týmem, až do poloviny té druhé, kdy jsme se dostali do oslabení poté, co Pavelka upadl za vlastní bránou. Soupeř tuhle přesilovou hru využil a vyrovnal na 2:2. To byl podle mě klíčový moment zápasu. Nechceme se na to vymlouvat, ale tahle situace ovlivnila naši hru. Přestali jsme plnit pokyny, které jsme dostali, a nebyl to potom od nás vůbec dobrý hokej.

Čím to je, že na tým padla taková deka? Tři prohry za sebou po velmi dobrém začátku.

Já bych to tak hrozně neviděl. Samozřejmě to není dobré, ale v kabině je pořád dost psychické síly a rozhodně nejsme špatní hokejisté. Bohužel, neplníme to, co máme dělat na ledě v ten daný moment, potom se ty chyby nabalují a odvíjí se od toho špatný výsledek. Prohráváme zbytečně zápasy s týmy, které máme přehrávat rozdílem několika gólů.

Situace v tabulce se teď hodně zamotala, hned několik mužstev od 6. do 12. místa je na tom skoro stejně. Vy jedete ve středu do Ústí, jak to vidíš tam?

Abych se přiznal, příliš jsem tabulku nesledoval. Co vím, je to, že musíme jet do Ústí s tím, že chceme tři body. Bude to hodně vyhecované derby a já se na něj těším po minulé sezóně, kdy jsem tam hrál. Chtěl bych, abychom tam vyhráli a já mohl klukům tady zaplatit svačinu a aby to byl ten tým, na kterém se chytíme a uděláme nějakou vítěznou šňůru zápasů.

Ty ses dostal do kádru Lva Praha, takže pendluješ mezi KHL a první ligou. Jaká ta sezóna zatím pro tebe je?

Je to dost náročné. Tady v Litoměřicích se vždy dostanu do nějakého zápasového tempa a pak odjedu na týden do Ruska, kde trénuju dvakrát denně na suchu a na ledě. Není to vůbec lehké, hlavně to cestování. Zase zázemí, hotely a strava tam je na vysoké úrovní, takže se to kompenzuje, chybí mi ale hlavně zápasový rytmus. Věděl jsem, že to tak bude, takže jsem s tím počítal, ale nemůžu se na to vůbec vymlouvat.

Foto: www.levpraha.com