20. 10. 2013 | Michal Sabó

Se soupeři jakými jsou Benátky a Most je potřeba dávat první góly, řekl Martin Novák

V duelu s Benátkami nad Jizerou se jako jediný z Litoměřických gólově prosadil. Jeho trefa v závěru utkání již ale příliš neřešila. Služebně nejstarší hráč týmu a klubový rekordman v počtu odehraných zápasů shrnul po utkání příčiny porážky s posledním týmem tabulky.

Podlehli jste Benátkám 1:4, jak bys ten zápas shrnul?

Neměli jsme zrovna svůj den. Nevedly se nám věci, které jsme chtěli dělat, moc jsme je neplnili. To mě mrzí už kvůli lidem, kteří přišli v hojném počtu a byli super.

Neproměnili jste řadu šancí. Čím to je, že vás v posledních zápasech trápí koncovka?

Asi nám chybí větší důraz do brány a více klidu na hokejkách. Když už se člověk dostane do šance, tak musí udržet větší klid a mít trochu toho štěstíčka.

Očekávalo se, že získáte tři body. Překvapil vás něčím soupeř?

My jsme věděli už od začátku, že Benátky mají dobrý tým, akorát se jim nedaří. Chodí tam kluci z Liberce, takže jsme je určitě nepodceňovali.

Zápas s Benátkami je většinou hodně tvrdý boj s množstvím vyloučení. Tentokrát to bylo téměř bez trestů.

To je kolikrát na rozhodčích, na jejich posouzení. Byli tu dva, tak to asi viděli dobře.

Asi se počítalo s tím, že bude chytat Marcel Melicherčík, nakonec chytal Adam Trenčan. Byl nepřekonatelný nebo měl štěstí?

Myslím, že chytal dobře, ale nepřekonatelný určitě nebyl. Byla to spíše taková naše střelecká nemohoucnost. Málo jsme chodili do brány, abychom mu to znepříjemnili.

Kterou třetinu bys prohlásil za nejlepší v podání vašeho týmu?

Rozhodně tu třetí, kdy jsme konečně začali hrát takový svižnější hokej. Neměli jsme co ztratit, tak jsme do toho víc šli. Tolik jsme se nebáli, že něco pokazíme.

V závěrech třetin jste pokaždé inkasovali. Co k tomu říct?

Byly to takové smolné puky. U prvního gólu jsme to vyhazovali a hodili jsme jim to přímo na hokejku. Byla tam skrumáž před brankou a propadlo to tam. Druhý jsem neviděl, to jsem odpočíval.

V dalším utkání hostíte Most. Je to další severočeské derby. Těšíte se na něj nebo to berete jako každé jiné utkání?

Spoustu hráčů tam známe, víme jaký je to soupeř. Musíme hlavně dobře začít. Bude důležité vstřelit první gól. Se soupeři jako jsou Benátky a Most je potřeba dávat první góly, protože jinak se proti nim hraje těžce. Umí si to pohlídat. Na Most se nám dříve nedařilo, letos jsme je vysoko porazili. Pokud bychom to napodobili, bylo by to super.