17. 4. 2024 | Redakce

Máš rád hokej a chceš se zapojit do hry? Staň se hokejovým rozhodčím

Baví tě hokej a rád by jsi se zapojil do hry? Jsi bývalý hráč, který už ukončil kariéru, ale hokej ti chybí? Pak je tato nabídka přesně pro tebe! Staň se hokejovým rozhodčím a zapoj se do hry. Neumíš bruslit? Nevadí, můžeš se stát pomocným rozhodčím v boxu. Neváhej a přihlas se na seminář rozhodčích, který se koná 19. - 21. dubna v hotelovém komplexu Loučky.

Seminář je určený pro úplné nováčky i pro rozhodčí, kteří si chtějí zvýšit licenci. Koná se od 19. do 21. dubna v hotelovém komplexu Loučky a je potřeba se na něj registrovat. Podmínkou pro absolvování semináře je minimální věk 15 let. Na konci semináře rozhodčí absolvují test z pravidel ledního hokeje, v případě rozhodčích na ledě i testy z bruslení. V rámci semináře se účastníci k testům naučí vše potřebné a není se tedy čeho bát.

Co funkce rozhodčího nabízí? Poznání nových kamarádů, spoustu zážitků a emocí, poznání hokeje i z jiné stránky, než jen z pohledu fanouška nebo hráče, ale také zajímavý přivýdělek. "Řídit utkání na vrcholných akcích a v KHL pro mě byla vždy čest a zároveň odpovědnost. Hokej mi dal jedinečnou šanci zažít atmosféru olympijských her a mistrovství světa, poznat nové lidi a procestovat celý svět," říká o této profesi extraligový rozhodčí Antonín Jeřábek, jenž má zkušenosti i ze zimních olympijských her nebo KHL.

Rozhodčí mezi sebe rádi přivítají ženy, a to nejen na pomocné funkce, ale i na led! "Při zápasu zažívám různé emoce. Převažují ty šťastnější. Když rozhodčí udělá správné rozhodnutí, je to stejný pocit, jako pro hráče, když dá gól. Zápasy jsou plné emocí, ale i velké zodpovědnosti. A to se mi líbí," říká sudí Kamila Smetková, která má nejvyšší licenci Mezinárodní federace ledního hokeje.

Pro bližší informace o semináři a práci rozhodčího navštivte stránky piskejhokej.cz nebo kontaktujte krajského předsedu komise rozhodčích Miroslava Petružálka na email: miroslav.petruzalek@centrum.cz nebo telefon 777 948 954.