28. 3. 2024 | Kateřina Kubatková

Nesmíme se z toho po... sedmý zápas musíme vyhrát, burcuje Pavel Kordule

Stadion byl v šestém semifinále bezzubý a ani jednou zlínského brankáře nepřekonal. Série se tak vrací do Kalich Areny, kde se v sobotu rozhodne o druhém finalistovi. Co se podle Pavla Korduleho nepovedlo a co řekl směrem k rozhodujícímu zápasu?

Co se tentokrát proti Zlínu nedařilo?

Nepodařilo se téměř vůbec nic. Přistoupili jsme k tomu tak, že to asi někdo odehraje za nás. Měli jsme spoustu vyloučení, v první třetině jsme měli dvě střely na branku a takhle prostě nejde hrát. Rozhodně ne play-off a o postup do finále.

Na obou stranách bylo více vyloučení než v předešlých duelech, mohla za to nervozita?

Myslím si, že to také hrálo roli. Jsme mladý tým a většina z nás v takové fázi soutěže hraje úplně poprvé a na někoho to dolehne. Nesmíme se z toho ale po… sedmý zápas prostě musíme vyhrát.

Na rozdíl od Beranů jste nevyužili ani jednu přesilovku.

Přesilovek je v play-off méně a když už ji máme, měli bychom ji využít a nedělat zbytečné chyby. Musíme všechno cpát do brány, nemůžeme chtít hrát nějaký hezký hokejíček, na to se v play-off nehraje, a už vůbec ne v sedmém semifinále. Ze dvou přesilovek bychom měli být schopní dát alespoň jeden gól.

V čem byli domácí lepší?

Měli větší zápal do hry a chtěli víc vyhrát. Nic jiného jim nezbývalo, odvraceli konec sezony, což se jim nakonec i povedlo. My jsme si asi mysleli, že to bude stejné, jako ten pátý zápas v sérii, ale oni na nás nastoupili úplně jinak. My jsme k tomu už od začátku nepřistoupili dobře a do rozjetého vlaku se těžko naskakuje.

Jak těžké bylo překonat Daniela Hufa, který si v semifinálové sérii připsal první nulu?

Neměl zas tolik práce. Některé gólovky jsme tam měli, kde nás skvěle vychytal, ale zbytek šancí jsme neproměnili vlastními chybami. Příští zápas je ale dáme!

Ty osobně jsi měl také několik šancí, ani jedna neskončila gólem, řekl bys že při vás nestálo štěstí?

Měl jsem tam několik šancí, u kterých se mi to špatně odrazilo. Víc kluků mělo příležitosti, které by měly končit gólem, ale holt to tak je. Příští zápas to snad proměníme a ukážeme jim, kdo je lepší.

Pomůže vám domácí prostředí?

Stoprocentně ano, fanoušci nám vždy vytvořili skvělou atmosféru a v sobotu tomu jistě nebude jinak.