9. 5. 2024 | Tisková zpráva

Stadion významně prohlubuje partnerství se Spartou

Po nejúspěšnější sezoně v historii klubu Stadion prohlubuje svou prosperující spolupráci s pražskou Spartou. Od nové sezony budou kališníci oficiálním partnerským klubem Pražanů. Tým navíc posílí v roli sportovního skauta zkušený Patrik Martinec.

Litoměřice, podpořené několika mladíky Sparty, dokráčely v uplynulé sezoně k historickému postupu do semifinále Chance ligy, kdy jim k účasti ve finále scházel jediný vyhraný zápas. „Jsme s uplynulou sezonou spokojení. Dosáhli jsme druhého nejlepšího výsledku v základní části a konečný bronz je vůbec nejlepší umístění v historii našeho klubu. Upletli jsme tím na sebe trochu bič. Podobné výkony budeme chtít samozřejmě předvádět i v budoucnu, k čemuž je takto silný partner potřeba,“ říká ve zhodnocení sezony předseda klubu Jan Fišera.

„Spolupráce se Spartou byla důležitou součástí našeho úspěchu. V nové sezoně na ní navážeme, a ještě ji posílíme,“ má jasno Fišera. V litoměřickém dresu by tak měli dál dostávat příležitost nadějní sparťané. V uplynulé sezoně jich důležitou roli sehrála více než desítka.

„Naši hráči získali v Litoměřicích obrovskou spoustu zkušeností v dospělém hokeji, které mohou dál zúročit, ať už v dresu Stadionu, nebo Sparty,“ pochvaluje si sportovní ředitel Sparty Tomáš Divíšek.

Právě nad vývojem nejen sparťanských mladíků, ale především těch litoměřických, bude mít od nové sezony dohled nový sportovní skaut Patrik Martinec, člen sparťanského Klubu legend. „Vnímám velkou zodpovědnost za to, aby se mladí hráči v Litoměřicích ubírali dál úspěšným směrem. Věřím, že posílená spolupráce se Spartou tomu může významně pomoci. Zároveň si velice vážím toho, že budu v úzkém kontaktu s mým srdečním klubem,“ těší se Martinec.