4. 5. 2024 | Klub

Známá jména do obrany! Dres Stadionu opět obléknou Karel Klikorka a Dušan Žovinec

Stadion hlásí dvě nové posily do obrany. Pod Radobýl se vrací dvojice obránců Karel Klikorka a Dušan Žovinec. Oba zadáci se zkušenostmi z extraligy naposledy působili v pražské Slavii.

Dvaadvacetiletý Klikorka je odchovancem Letňan. Poté se přesunul do Mladé Boleslavi, za kterou zapsal první extraligový start i gól v sezoně 2019/20. Právě v této sezoně se poprvé objevil i v dresu Stadionu a v jedenácti zápasech zaznamenal šest bodů.

Účastník dvou juniorských světových šampionátů se v Litoměřicích objevil i v ročníku 2021/22, když odkroutil pětadvacet zápasů. Poslední dva ročníky strávil Karel Klikorka ve Slavii. V první sezoně v červenobílém dresu zapsal mladý zadák hned 33 bodů a stal se druhým nejproduktivnějším obráncem Chance ligy.

V Chance lize odehrál Klikorka 179 zápasů a připsal si 92 bodů. Dalších 27 startů zaznamenal o patro výš.

Jednatřicetiletý Žovinec je odchovancem Sparty a za Stadion v sezonách 2012/13 a 2013/14 odehrál celkem 97 zápasů. Následně se přesunul do Motoru České Budějovice, se kterým si zahrál i baráž o extraligu.

V dalších letech Dušan Žovinec oblékl dresy Prostějova, Frýdku-Místku, Chomutova, Poruby a poslední dvě sezony strávil ve Slavii. Jednatřicetiletý bek vždy patřil mezi ofenzivní zadáky a ve všech sezonách atakoval hranici dvaceti bodů.

Zkušený obránce zaznamenal v Chance lize 661 startů a získal 194 bodů. Na svém kontě má i pět startů za Spartu.