Zápasové menu

Kališníci odehráli proti Benátkám velmi vyrovnaný zápas, doplatili ale na koncovku a se Středočechy prohráli 2:1. Hosté se ujali vedení v závěru první třetiny a na startu třetí těsný náskok navýšili. Stadion sice díky přesnému zásahu Riku Sihvonena snížil na rozdíl jediné trefy, dopravit podruhé kotouč za Žajdlíkova záda už nedokázal a s benáteckým celkem i podruhé v přípravě padl.

přát. 8

1:2

0:1, 0:0, 1:1

HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou

Branky a nahrávky: 48. Sihvonen (Ticháček) – 20. Dlouhý (Cikhart), 43. Čermák (Čederle). Rozhodčí: Petružálek, Dómský – Povová, Votrubec. Vyloučení: 0:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2,1:2.

HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Černohorský, Výtisk, Holý, Jebavý, Ticháček – Válek, Kracík, Kadlec – Procházka, Přikryl, Sihvonen – Jícha, Koláček, Konečný – Rouha, Urban, Pajer – Berka.

HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Žůrek, Bukač, Kunst, Patzelt, Hampl, Kovář – Dlouhý, Dušek, Wiencek – Jiruš, Jansa, Pabiška – Čermák, Čederle, Křepelka, Vomáčka, Měchura, Cikhart.

První pozdrav na benáteckou klec vyslal už ve 2. minutě Konečný, Žajdlík ale byl připraven a jeho pokus lapil. O chvíli později to zkusil od modré Holý, hostující brankář však zkrotil kotouč ve výstroji. Se střelou z vrcholu levého kruhu neuspěl ani Jebavý.

Sedmapadesát vteřin před sirénou udeřily Benátky. Cikhart s Dlouhým ujeli dopředu v přečíslení, první jmenovaný naservíroval kotouč na pravý kruh Adamu Dlouhému, a ten vyslal na Krále nechytatelnou dělovku, která zapadla pod horní tyčku kališnické svatyně.

Zkraje prostřední periody pálil takřka od modré Holý, Žajdlík ale včak scvakl betony. Na druhé straně kluziště se zaskvěl Král, který skvěle vyrazil Duškovu teč. Vyrovnání měl na holi Kadlec, jenž po křižné přihrávce od Válka zacílil z levého kruhu. Jeho střelu z první však benátecký brankář zlikvidoval.

Následně si poradil také s Marcelovým projektilem i Přikrylovou dorážkou. Úspěšný zákrok si připsal i při Konečného nebezpečné střele z úhlu. V čase 38:43 se blýskl exkališník Erik Čermák, jenž prudce vypálil z mezikruží. Puku zabránila v cestě do brány horní tyčka.

Úvod třetí třetiny lépe vyšel Benátkám. Ve 43. minutě nabil Čederle zpoza branky Eriku Čermákovi a benátecký útočník zamířil z levého kruhu přímo pod víko Královy klece. Kališníci vykřesali naději na výhru v čase 47:07, kdy se po levé straně proháčkoval Riku Sihvonen a přesnou střelou z kruhu mezi Žajdlíkovy betony snížil na 1:2.

Výsledek mohl definitivně zpečetit Pabiška, který se ocitl sám před Králem a zkusil forhendovou kličku. Litoměřický brankář však kotouč pohotově vyrazil. V samotném závěru Stadion tlačil, žádnou ze svých šancí však nedokázal přetavit v kýženou branku. Nepomohla ani hra v šesti bez brankáře. Benátky tak si tak odvážejí výhru 2:1.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Utkání bylo velmi dobré, pro nás cenné a hrané ve velkém tempu a s dobrým nasazením. Pro nás je to předposlední utkání před začátkem ligy a zase nám to ukázalo nějaké nedostatky a je škoda, že jsme utkání nezvládli vyhrát. Málo jsme se tlačili do brány, přestože Tomáš Král podal velmi dobrý výkon, ale některé věci v útočném pásmu jsme neřešili správně. “

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): „Šli jsme do utkání s jasným plánem, který jsme plnili do poslední minuty. Kluci odehráli parádní utkání, které bylo podpořené dobrým výkonem a do kabiny patří velké díky, protože kluci makali celých šedesát minut. Výborně jsme hráli ve hře pět na pět, organizovaně, drželi jsme systém a utkání jsme kontrolovali. Trošku jsme si to zkomplikovali, když jsme měli ztrátu při vstupu do útočného pásma, kterou soupeř potrestal. Výborně zahrál celý tým, naši mladíci byli vidět a předčili mladíky v týmu soupeře, což jsou věci, které nás těší a je z čeho stavět. Generálku jsme zvládli na jedničku a těšíme se na sezonu.“