Zápasové menu

Odveta na jedničku. Stadion přivítal v Kalich Areně Slavii a oplatil jí porážku ze začátku přípravy. Soupeři z Chance ligy kališníci nasázeli pět branek. Trefili se Michal Rouha, Riku Sihvonen, Patrik Marcel, Lukáš Válek a Josef Jícha. V brance navíc předvedl spolehlivý výkon Tomáš Král, který tým podržel řadou výborných zákroků. Stadion tak urval další výhru.

přát. 6

5:2

1:1, 2:0, 2:1

HC Stadion Litoměřice - HC Slavia Praha

Branky a nahrávky: 8. Rouha (Sihvonen), 34. Marcel (Volráb, Jícha), 38. Sihvonen (Procházka, Jebavý), 44. Válek (Daniel, Kadlec), 49. Jícha (Procházka, Holý) – 18. Vlček (Kern, Ondráček), 47. Slavíček (Poletín, Kafka) Rozhodčí: Biedermann, Vyštejn – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 470. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.

HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Černohorský, Výtisk, Holý, Jebavý, Háva, Volráb – Válek,Kracík, Kadlec – O. Procházka, Jícha, Sihvonen – Vopat, Berka, Rouha – Kylnar, Smola, Daniel.

HC Slavia Praha: Málek – Krejčí, Veber, Hejda, Hovorka, Duda, Havel, Antoš – Kafka, Knotek, Kružík – Poletín, Žejdl, Slavíček – Kern, Vlček, Ondráček – Doležal, Pšenička, Šteiner.

Už necelou minutu po úvodním buly se Litoměřičtí dostali pod tlak, když museli přestát hru v oslabení. Během početní nevýhody se však Stadion dobře bránil a sešívaní nabízenou výhodou nedokázali využít.

Zkraje 6. minuty prověřil Málkovu pozornost Holý, který vystřelil z mezikruží. Červenobílý brankář ale stihl včas srazit betony a slušný pokus zneškodnit. V čase 07:03 už však byl na ofenzivní akci kališníků krátký. Finský rychlík Sihvonen nabil zpoza branky Michalu Rouhovi, který se dělovkou zblízka nemýlil.

Zhruba o šest minut později měli slávisté na holích vyrovnání. U pravé tyče Královy svatyně se ocitl zcela volný Slavíček, který dostal přihrávku zprava a pohotově vypálil. Král se však stihl přemístit a parádním zákrokem roztleskal domácí tribunu.

Chvíli před sirénou dokázali červenobílí vyrovnat gólový stav. Filip Vlček vyrazil z vlastního obranného pásma středem hřiště dopředu, v tandemu s Kernem si vyměnil několik přihrávek a skvělou akci zakončil projektilem z levé strany, jenž zapadl přímo k bližší tyči.

Hned na startu prostředního dějství Málka prověřil Kracík, jenž se ocitl osamocený před sešívanou klecí. Tváří v tvář brankáři ale neuspěl. Poté to zkoušel bekhendem Procházka, i on ale ztroskotal. Přestože si v průběhu druhé dvacetiminutovky připsali kališníci řadu dalších šancí, gólu se dočkali až v čase 33:17, kdy takřka od modré napřáhl Patrik Marcel a nedal Málkovi šanci. Tři minuty nato Stadion těsné vedení zvýraznil. Do Procházkovy rány od mantinelu šikovně vložil hůl Riku Sihvonen a povedenou tečí dopravil kotouč za brankovou čáru.

Ve 44. minutě domácí rozjásali zaplněné tribuny počtvrté. Po Výtiskově ráně od modré si vyměnili kotouč Daniel s Kadlecem, první jmenovaný ještě ve skrumáži před hostující klecí naservíroval puk Lukáši Válkovi, a ten neomylně trefil poloodkrytou svatyni.

Sešívaní ale nesložili zbraně a v čase 46:26 vykřesali naději. Při početní výhodě zamířil od modré Poletín, Královi kotouč podklouzl pod výstrojí a do branky ho pohotově doklepl číhající Šimon Slavíček.. Stadion si ale vzal tříbrankový náskok brzy zpět. V průběhu 49. minuty se proháčkoval dopředu Josef Jícha a ranou vleže rozvlnil síť sešívané branky. Víc už se toho na ledě nestalo, a tak Stadion dokonal pomstu a v odvetě Slavii porazil.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. I když Slavia byla hodně nepříjemná. Její hráči si vytvořili dost šancí a naštěstí nás podržel Tomáš v bráně. My jsme na rozdíl od zápasů v Ústí a Sokolově zvládli závěr, takže jak jsem říkal, zasloužená výhra.“

Jiří Veber (HC Slavia Praha): „Myslím, že potom, co jsme v první třetině inkasovali gól, jsme se dostali do zápasu a první část zápasu byla z naší strany dobrá. Ve druhé třetině byl soupeř jasně lepší, silnější a důslednější v přečíslování. My měli velké problém s jejich výměnou míst a pozic a prohráli jsme.“