Zápasové menu

Stadion ve druhém derby severu na Ústí nevyzrál. Kališníci si v zápase, ve kterém opět nenastoupili v plném složení, vypracovali náskok a šance na úspěch dlouho držel brankář Šimon Sklíba, který pochytal řadu šancí soupeře. Domácí ale dokázali vývoj skóre v závěrečných minutách otočit. Litoměřickým tak Slovan oplatil porážku z minulého střetnutí.

přát. 5

5:4

0:1, 1:2, 4:1

HC Slovan Ústí n.L. - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 32. Vrdlovec (Drtina, Havránek), 48. Drtina (Havránek, Vrdlovec), 50. Drtina (Havránek, Ouřada.), 58. Milfait (Bílek), 60. Trávníček (Vrdlovec, Severa) – 1. Sihvonen (Kracík, Válek), 34. Procházka (Sihvonen.), 35. Kadlec (Kracík, Válek), 43. Berka (Slavík). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4. Průběh utkání: .

HC Slovan Ústí n.L.: Cikánek – Drtina, Havránek, Brož (A), Trefný, Záruba, Přindiš, Štochl – Trávníček (C), Vrdlovec, Severa – Š. Bláha, Milfait, Bílek – M. Tůma (A), O. Bláha, Ouřada – Knap, Čermák, Jouza.

HC Stadion Litoměřice: Sklíba – Marcel, Výtisk, Baláž, Holý, Jebavý, Háva, Volráb – Válek, Kracík, Kadlec – O. Procházka, Jícha, Sihvonen – Rouha, Slavík, Berka – Kylnar, Smola, Daniel.

Gólový expres značky Riku Sihvonen. Takovou akcí odstartoval Stadion zápas na ledě Ústí. Finský rychlík si v čase 00:54 najel z levé strany mezi kruhy a pohotovou ranou překonal Cikánka. Domácí měli možnost vyrovnat ve 12. minutě, kdy ujížděli ve dvou na Sklíbovu svatyni. Kališnický brankář ale předvedl výborný zákrok a puk za svá záda nepustil.

Na druhé straně se probil do samostatného úniku Berka, který se následně pokusil zasunout kotouč pod Cikánkův beton. To se mu však nepovedlo a skóre zůstalo nezměněno. Gólový stav zůstal stejný i po ústecké akci ze začátku druhé dvacetiminutovky. Ouřada chtěl nahrát před hostující branku najíždějícímu Tůmovi, kotouč se ale odrazil od brusle jednoho ze soupeřů přímo do tyčky litoměřické svatyně.

V čase 31:29 se Ústí dočkalo kýženého vyrovnání. Havránek nabil na modrou Drtinovi, který prudce vypálil. Do jeho střely ještě vložil hůl Daniel Vrdlovec a kotouč se zastavil až za brankovou čárou. Kališníci si ale vedení vzali brzy zpět. Procházka a Sihvonen vyrazili v tandemu na domácí klec a první jmenovaný Ondřej Procházka po pobídce zleva zacílil přesně k bližší tyči.

O chvíli později navíc Stadion navýšil vedení. Ve 35. minutě nabil Kracík zpoza branky Martinu Kadlecovi, a ten se dělovkou ze spodní hranice pravého kruhu nemýlil. Stejní hráči si souhru o pár okamžiků nato zopakovali, volný Kadlec však tentokrát naservírovaný puk netrefil. Těsně před sirénou ohrozil litoměřickou klec Tůma, jenž se proháčkoval až před Sklíbu. Tváří v tváři maskovanému muži v kališnických barvách ale neuspěl.

Do závěrečného dějství vstupoval Stadion s dvoubrankovým náskokem, který na startu 43. minuty znovu zvýraznil. Marek Berka zavezl kotouč do útočného pásma a prostřelil Cikánka ranou nad jeho rameno.

Slovan své úsilí nevzdal a domácí hokejisté se v krátkém časovém sledu dvakrát radovali. Nejprve se v čase 47:40 vyznamenal Štěpán Havránek. Domácí obránce vyslal od modré nechytatelnou dělovku a rozvlnil síť hostující svatyně. V 50. minutě pak snížil na rozdíl jediné trefy Jiří Drtina, který projektilem takřka od modré nedal Sklíbovi šanci.

Domácí si v samotném závěru vytvořili velký tlak a povedlo se jim vyrovnat. Bílek předložil puk zcela volnému Janu Milfaitovi, jenž střelou z oblasti mezi kruhy rozjásal domácí střídačku. V čase 59:09 se navíc zapsal mezi střelce Michal Trávníček a Slovan dokonal obrat. Stadion to v posledních vteřinách zkusil v šesti, vyrovnání mu to však už nepřineslo a v Ústí prohrál 5:4.

Ohlasy k utkání

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): „Řekl bych, že utkání bylo vyrovnané. Na to, že bylo po zátěžovém tréninku. Litoměřice byly akorát více produktivní, ale myslím si, že šancí tam bylo stejně. Rozdíl byl v tom, že soupeř své šance dokázal proměnit. V třetí třetině se nám povedl parádní obrat, když jsme si vzpomněli, že také umíme dávat góly. Musím říct, že ve třetí třetině, kdy jsme vstřelili čtyři góly, to byl dobrý výkon.“

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. My jsme posledních deset minut vypadli z role, udělali jsme nějaké hloupé chyby. Ústí to tam napadalo a asi zaslouženě vyhrálo.“