Zápasové menu

Premiéra na domácí půdě se kališníkům nadmíru vydařila. Po porážce na Slavii se Stadion poprvé představil v Kalich Areně a mohl společně s fanoušky oslavit vysoké vítězství nad Ústím 6:1. Gólově se o triumf zasloužili Tomáš Urban, Lukáš Vopat, Jan Holý, Lukáš Válek, Jan Smola a Josef Jícha. Litoměřičtí tak v prvním severočeském derby vyhráli.

přát. 2

6:1

1:0, 1:1, 4:0

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí n.L.

Branky a nahrávky: 6. Urban (Slavík, Rouha), 30. Vopat (Jebavý, Daniel), 41. Holý (Výtisk), 43. Smola, 45. Válek (Holý), 52. Jícha (Holý) – 39. Brož (D.Tůma, Milfait). Rozhodčí: Místecký, Folk – Beneš, Kurtin.. Vyloučení: 5:4. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.

HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Černohorský, Výtisk, Holý, Jebavý, Baláž – Válek, Kracík, Procházka – Jícha, Koláček, Kylnar – Urban, Slavík, Rouha – Smola, Daniel, Vopat.

HC Slovan Ústí n.L.: Tuček – Drtina (A), Havránek, Brož, Zedek, Štochl, Přindiš (A) – Trávníček, Vrdlovec (C), Ouřada – Š. Bláha, Milfait, D. Tůma – M. Tůma, Čermák, Grim – M. Bláha.

Stadion proti Ústí začal na jedničku a kališnická střídačka se mohla už po necelých šesti minutách hry radovat z vedoucí trefy. Po závaru před hostující klecí a dvou neúspěšných střelách se k dorážce na hranici brankoviště dostal Tomáš Urban a přesně mířenou střelou bez váhání zacílil do poloodkrytého prostoru ústecké svatyně.

Litoměřice ani poté nepolevily a při vlastním oslabení po nešťastném faulu Válka mohly skórovat podruhé. Urban získal kotouč ve vlastním obranném pásmu, ujel po pravé straně a vypálil. Jeho pokus však těsně vedle levé tyčky.

Zkraje prostřední periody prověřil Královou pozornost projektilem od modré Vladimír Brož, litoměřický brankář však s pomocí betonů kotouč vyrazil. Na druhé straně vystřelil z rohu kluziště Holý, jeho nebezpečnou dělovku ale Tuček zlikvidoval.

V čase 29:05 Litoměřičtí vykřesali z ofenzivních snah další branku. Na ústeckou klec nejprve zacílil Jebavý a hostující brankář puk pouze vyrazil k volnému Lukáši Vopatovi, který nezaváhal a ranou z pravého kruhu uklidil puk k pravé tyči.

Necelé dvě minuty před sirénou Slovan snížil. Poté, co rozhodčí poslali na trestnou Vopata, který zahrál vysokou holí, hosté využili přesilovou hru. Po přihrávce na modrou si mezi kruhy najel Vladimír Brož a propálil Krále.

Závěrečná třetina však patřila opět Stadionu. Třicet vteřin po konci přestávky se při hře v početní výhodě prosadil Jan Holý, jenž si zpracoval pobídku od Výtiska a nekompromisně zavěsil. Ve 43. minutě domácí udeřili znovu. Kališnický odchovanec Jan Smola prosvištěl středem ledové plochy a vlastní sóloakci vyšperkoval ranou za Tučkova záda.

Za další dvě minuty zatloukli Litoměřičtí do ústecké rakve další hřebík, když se po Holého nahrávce z levé strany zapsal mezi střelce po dělovce takřka od modré Lukáš Válek. Zkázu Slovanu poté dokonal v čase 51:16 Josef Jícha, jenž se protáhl po levé straně a tváří v tvář Tučkovi nedal soupeřovu gólmanovi šanci.

Víc už se toho na ledě nestalo a Stadion tak v prvním domácím utkání přípravy zvítězil.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Na rozdíl od předchozího přípravného zápasu se v naší hře objevily nějaké věci, které trénujeme a chceme hrát, proto výkon vypadal úplně jinak. Pořád bych to ale nepřeceňoval, protože je teprve začátek přípravy a pořád máme měsíc na doladění detailů a hlavně sestavy, kterou kvůli marodce nyní hodně lepíme.“

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): „Absolvovali jsme další přípravné utkání v tréninkové zátěži a v tomhle zápase byli domácí lepší, vstřelili více gólů a zaslouženě vyhráli.“