Zápasové menu

Těsná porážka. Stadion se rval na ledě Sokolova zuby nehty a i když dorovnal dvoubrankové manko, nakonec padl v prodloužení. Sokolov se ujal vedení už v úvodní třetině a následně skóre navýšil. Kališníci poté zásluhou dvou tref Patrika Miškáře srovnali, v prodloužení už ale na Baník nestačili. Ve středu se tak v Kalich Areně odehraje rozhodující pátý duel, který rozhodne o postupu do čtvrtfinále.

Předkolo4

3:2pr

1:0, 1:0, 0:2 - 1:0

HC Baník Sokolov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 4. Jiskra (Přindiš, Gut), 40. Kverka (J. Pohl, Jiskra), 63. J. Pohl (T. Rohan, D. Tůma) – 47. Miškář (M. Beran, Jebavý), 49. Miškář (Procházka, M. Beran). Rozhodčí: Zubzanda, Hucl – Belko, Sedláček. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 42:41. Zblokované střely: 17:21. Vhazování: 31:38. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

HC Baník Sokolov: Neužil – A. Rulík, Tureček, Poizl, Přindiš (A), Kadeřávek, J. Pohl, Březák – Jiskra, Kverka (A), Křemen – D. Tůma, T. Rohan (C), Švec – Kropáček, Hašek, Prymula – Sýkora, Gut, Vrána.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Kremláček, Jebavý (A), Háva – M. Beran (A), Miškář, Procházka – L. Stehlík, Válek, T. Svoboda – Berka, Urban, Konečný – Jindra, Jícha, Jánský. Rozhodčí: Zubzan

Stadionu se úvod druhého duelu na ledě Sokolova příliš nevydařil a už po necelých čtyřech minutách prohrával. Po vyloučení Petera Jánského domácí dostali výhodu přesilové hry, kterou v čase 03:31 využili. Po závaru před kališnickou klecí se u levé tyče zjevil Vít Jiskra a nekompromisní ranou z úhlu propálil Krále.

O chvíli později mohli díky faulu Sokolova ze hry v početní výhodě těžit také hosté. Během přesilovkové dvouminutovky sice zasypali Neužila salvou střel, žádná z nich se ale neujala. Na druhé straně prověřil litoměřického gólmana projektilem z pravého kruhu Tureček, Král ale vytěsnil pomocí betonu.

Necelé čtyři minuty před koncem se blýskl dělovkou z levého kruhu kapitán Výtisk, Neužil ale ani tentokrát puk za svá záda nepustil. Chvíli po startu prostřední periody utkání přerušil problém s ukotvením sokolovské branky, problém ale byl během několika minut vyřešen a mohlo se pokračovat ve hře.

Ve 34. minutě ve vzduchu viselo vyrovnání. Kališníci převedli dvě pěkné ofenzivní akce, Neužilovi ale dvakrát udělala službu tyčka, která puk na cestě do sítě zastavila. Časomíra se zastavila na čase 39:54, když Baník navýšil těsný náskok. Sokolovští vybojovali puk u levého mantinelu, Pohl nabil Jaromíru Kverkovi, a ten střelou takřka od modré dokonale překvapil Krále.

Kališníci ale nesložili zbraně a sedm minut po startu závěrečné třetiny vykřesali gólovou naději. Matěj Beran ve středním pásmu přiklepl kotouč Patriku Miškářovi, litoměřická čtrnáctka se protáhla podél pravého mantinelu a namířila si to přes kruh přímo k sokolovské svatyni. První střelu Neužil zlikvidoval, na dorážku stejného hráče už byl ale krátký a Litoměřice se dostaly na dostřel jediné trefy.

V čase 48:41 to byl znovu Patrik Miškář, kdo zvednul z lavice litoměřickou střídačku vyrovnávacím gólem. Produktivní útočník obdržel parádní pobídku od Procházky za sokolovskou obranu, vymíchal brankáře a zasunul kotouč za Neužilova záda.

Do konce základní hrací doby už žádná branka nepadla, a tak přišlo na řadu dvacetiminutové prodloužení. V něm kališníci museli bránit dvouminutové oslabení po faulu Procházky, to se jim však nepovedlo a inkasovali. V čase 62:12 rozhodl o vítězství Sokolova Jan Pohl a přesunul sérii zpět pod Radobýl.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Samozřejmě jsme zklamaní, že se série vrací domů a nepodařilo se nám ji tímto zápasem ukončit. Odehráli jsme slušné utkání, ale měli jsme problém s proměňováním šancí a bohužel jsme zápas ztratili v prodloužení."