Zápasové menu

Stadion ztratil slibně rozehraný duel s Přerovem a nakonec padl v prodloužení. Kališníci se hned v první třetině ujali vedení, Zubři ale dokázali vyrovnat a začínalo se odznova. Pak Litoměřičtí nasázeli soupeři tři branky, ten ale ve třetí třetině dorovnal stav a v prodloužení zvrátil výsledek na svou stranu. Kališníci tak podruhé za sebou prohráli.

23. kolo

4:5pr

1:0, 2:1, 1:3 - 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov

Branky a nahrávky: 14. Háva (M. Beran, T. Svoboda), 23. T. Svoboda (M. Beran, Miškář), 27. Jindra (Moravec), 43. Urban (Jebavý) – 21. Pšurný (Dostálek, R. Černý), 43. Štefka (Hrabal, Macuh), 49. T. Doležal (Dostálek, Pšurný), 51. Štefka (Ryšavý, Macuh), 61. Pšurný (R. Černý, Hrabal). Rozhodčí: Kostourek, Barek – Flegl, Horažďovský. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 26:42. Zblokované střely: 17:24. Vhazování: 26:46. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:5.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král – Marcel, Baláž, Kremláček, J. Holý, Jebavý (C), Černohorský, Háva – M. Beran (A), Miškář, T. Svoboda – Procházka, P. Svoboda, Jánský – L. Stehlík, Urban, Konečný – Jindra, Moravec, Pajer.

HC ZUBR Přerov: Holík – Hrabal, R. Černý, Zbořil (A), Forman, Svozil, Dluhoš, Mlčák – T. Doležal (C), Pšurný (A), Dostálek – Süss, Hejcman, Číp – Matěj Svoboda, Indrák, Ryšavý – Štefka, Macuh, Dobša.

Kališníci začali svižně a už po pěti vteřinách vyslal na přerovskou svatyni střelecký pozdrav z mezikruží Miškář, Holík ale byl připravený a kotouč zkrotil ve výstroji. Na druhé straně kluziště prověřil Krále ranou od modré exkališník Mlčák. Kotouč chtěl do sítě dotečovat Tomáš Doležal, domácí brankář ale skvěle zasáhl a puk za svá záda nepustil. O pár minut později si poradil i s dělovkou od modré, kterou na jeho klec vyslal Černý. Puk dokázal scvaknout mezi betony.

Přesně v čase 14:00 se litoměřická střídačka mohla radovat z prvního gólu. Obránce Jiří Háva vystřelil od modré a kotouč bez jediné teče proletěl až do přerovské sítě. Zubři ale vlétli do prostřední periody ve velkém stylu a už po sedmadvaceti vteřinách dokázali vyrovnat. Dostálek si kousek za modrou vyměnil kotouč s Romanem Pšurným, a ten se střelou z větší dálky nemýlil.

Z vyrovnaného skóre se ale Přerovští nemohli těšit příliš dlouho. Když časomíra ukrojila z třiadvacáté minuty první tři vteřiny, získali kališníci svůj těsný náskok zpět. Beran nabil od zadního mantinelu na pravý kruh Tomáši Svobodovi a litoměřická dvaadvacítka umístila puk ke vzdálenější tyči.

V čase 26:26 navíc Stadion odskočil na rozdíl dvou branek. David Jindra si najel mezi kruhy na Moravcovu pobídku zpoza branky a projektilem z první dopravil puk za Holíkova záda. Průběžný výsledek ještě mohli ve prospěch Litoměřic vylepšit Jánský a Procházka. Ani jeden z nich však v samostatném úniku neuspěl. Oba si vylámali zuby na dobrých zákrocích zubřího brankáře.

Zkraje třetí třetiny předvedl nádhernou sóloakci Tomáš Urban, k puku se dostal ve vlastním obranném pásmu, proháčkoval se přes hostující obranu a tváří v tvář brankáři nezklamal. Samostatný únik vyšperkoval chladnokrevnou bekhendovou střelou, proti které neměl Holík šanci.

O třináct vteřin později Zubři snížili. Hrabal vypálil od pravého mantinelu, do jeho střely vložil hůl Jan Štefka a puk se zastavil až v kališnické kleci. Přerov zůstal při střelecké chuti a v čase 48:51 znovu udeřil. Dostálek nahrál z pravé strany před litoměřickou branku, kde číhal Tomáš Doležal, jenž zblízka propasíroval puk mezi Královy betony.

Jednapadesátá minuta patřila rovněž hostům. Ti sebrali poslední zbytky sil a deset minut před koncem základní hrací doby vyrovnali. Po Ryšavého dělovce se v nepřehledné situaci před domácí klecí nejlépe zorientoval Jan Štefka a uklidil puk za brankovou čáru. Situaci se ještě snažil zachránit Baláž, jenž se pokoušel střelu zblokovat, to se mu ale nepovedlo, a tak na světelné tabuli svítil chvíli před sirénou gólový stav 4:1.

Ten vydržel až do poslední minuty, proto přišlo v Kalich Areně na řadu prodloužení. V něm se v čase 60:45 dostal k zakončení Roman Pšurný a projektilem z pravého kruhu vystřelil Zubrům triumf.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Jsme samozřejmě zklamaní z toho, jak jsme zápas dovedli do konce. Měli jsme utkání rozehrané na tři body, první dvě třetiny jsme hráli podle našich představ a na začátku třetí periody vedli 4:1. Dostali jsme ale tři rychlé branky. Měli jsme desetiminutový kolaps, který nás stál dva body. Je nám to velmi líto, ale bohužel se stalo.“

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): „Dvě třetiny byly z naší strany špatné, chyběla nám touha a pokora, byla tam spousta chyb. Jenom díky gólmanovi byl výsledek ještě přijatelný. Ve třetí třetině se hrálo na jednu bránu. Zvrátit zápas z 1:4 na 5:4 zaslouží podle mě uznání a jsme rádi za dva body.“