Zápasové menu

Do třetice všeho dobrého! Stadion se ve třetím přípravném utkání střetl s Vrchlabím a potřetí odcházel z ledu jako vítězný tým. Přestože se Vrchlabští dostali hned v úvodu do vedení, dokázali kališníci rychle srovnat skóre a výsledek nakonec zcela otočit. Dvěma trefami zazářil Filip Koffer, jenž navíc nahrál Peteru Jánskému na třetí gól. Litoměřičtí jsou tak zatím v přípravě stoprocentní.

3.

1:3

1:1, 0:1, 0:1

HC Stadion Vrchlabí - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 3. Chalupa (Oliva) – 4. Koffer (Beran M., Procházka), 29. Koffer (Miškář), 50. Jánský (Koffer). Rozhodčí: Veinfurter, Šmika – Roischl, Pechánek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 409. Střely na branku: . Průběh utkání: .

HC Stadion Vrchlabí: Soukup – Linhart, Oliva, Kajínek (A), Niko, Voženílek, Jirků (C), Moník J. – Chalupa, Urban, Nouza – Machač, Pochobradský, Matýs – Hozák, Kratochvil, Mrňa – Šlaicher R., Moník F.

HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Mlčák, Výtisk, Poizl, Baláž, Holý, Krutil – Beran M., Miškář, Procházka – Koffer, Válek, Jánský – Jícha, Hašek, Jindra – Daniel, Berka, Čermák

Kališníci se nestačili na vrchlabském stadionu ještě ani rozkoukat a Král už měl plné ruce práce. Nejprve zneškodnil pomocí betonu Chalupův projektil z levého kruhu, následně vytáhl parádní zákrok lapačkou i proti Urbanovi, který se snažil o dorážku.

V čase 02:42 už ale kapituloval. Domácí dostali po faulu Poizla výhodu přesilové a tu beze zbytku využili. Oliva našel před brankou Davida Chalupu, jenž se z těsné blízkosti nemýlil. Na časomíře uběhlo jen pár desítek vteřin a přesilovku si vyzkoušeli také Litoměřičtí. I mužstvo trenérů Bruka a Tvrzníka početní výhodu přetavilo v gól.

Ve 4. minutě se po krásné přesilovkové kombinaci s Beranem a Procházkou prosadil ranou z hranice brankoviště Filip Koffer a zařídil srovnání. Vývoj zápasu mohl otočit v závěru první třetiny Jánský, jeho dělovka z levého kruhu však těsně minula vrchlabskou svatyni. Na druhé straně to zkoušel střelou z pravého kruhu Niko. Král ale kotouč vytěsnil ramenem.

Chvíli před polovinou základní hrací doby Litoměřice opět vystrčily drápky. A byl to pořádný majstrštyk. V dvojnásobném oslabení se po pravé straně kluziště prohnal Filip Koffer a přesnou ranou do horního růžku poslal severočeský Stadion do vedení.

Poté se opět zaskvěl Král, který v krátkém sledu zničil naděje několika vrchlabských střelců. Nejprve vytasil vyrážečku, jíž zastavil bekhendový pokus útočníka Jirků, následně si poradil i s Nouzovou dělovkou z pravé strany. Hozákův projektil naopak obětavě zblokoval Výtisk.

V závěrečném dějství se měli oba brankáři mezi tyčemi co ohánět. Na obou stranách střídala šance šanci a jen díky nepřesnostem a dobrým zákrokům obou maskovaných mužů zůstal průběžný výsledek bez změny. Jednobrankový náskok ale nestačil Peteru Jánskému, který zkraje 50. minuty prostřelil Soukupa z levé strany brankoviště a navýšil litoměřický náskok na dvě trefy. Přestože před sirénou vrhly oba týmy poslední zbytky sil do útoku a Nouza dokonce z pravého kruhu orazítkoval břevno, žádný gól už nepadl, a tak si Litoměřičtí odvážejí výhru 3:1.