Zápasové menu

První zápas po nucené pauze Stadionu nevyšel. Kališníci sice sehráli na ledě Vsetína vyrovnanou bitvu, nakonec však s Valachy padli o jeden gól. Domácí se už v první třetině ujali vedení a po litoměřickém vyrovnání navýšili skóre na 4:1. Stadion sice postupně vyrovnal na 4:4, na pátou trefou soupeře z 59. minuty už ale nenašel odpověď a odjíždí z Lapače s prázdnou.

24. kolo

5:4

2:1, 2:2, 1:1

VHK ROBE Vsetín - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 11. Bartko (Štach, Babka), 20. Gorčík (Pechanec, Gajarský), 22. J. Kloz (R. Vlach), 23. Půček (Štach, Babka), 59. Gorčík (Pechanec) – 14. Krutil (Jindra), 25. Válek, 27. Jícha (A. Beran, Miškář), 56. Lang (Miškář, J. Holý). Rozhodčí: Ondráček, Pilný – Otáhal, Bohuněk. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 23:35. Zblokované střely: 12:12. Vhazování: 40:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:4, 5:4.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Ondračka, Smetana, Kudělka (C), Bartko, Hryciow, Štach (A) – Babka, Jenáček, Gajarský – Pechanec, Gorčík, R. Vlach – J. Kloz, Klímek, Půček – Kucharczyk (A), Hořanský, Vítek.

HC Stadion Litoměřice: T. Král (A. Beran) – Marcel, J. Holý, Výtisk (C), Krutil, Jebavý (A), Kubíček, Baláž – M. Beran (A), Miškář, P. Novák – Koffer, Pytlík, Přikryl – Lang, Válek, Jánský – Toman, Jícha, Jindra.

V prvním zápase po dlouhé pauze se jako první osmělili Valaši, když zkraje 5. minuty prověřil Krále po střele Smetany povedenou dorážkou Gajarský. Litoměřický brankář ale udržel čisté konto. O pět minut později už však inkasoval. Po Langově vyloučení za hákování Vsetín dostal výhodu přesilové hry, kterou v čase 10:40 využil. Štachův projektil od modré totiž šikovně otečoval Jan Bartko a kotouč se zastavil až za brankovou čárou.

Stadion ale nenechal své fanoušky na vyrovnávací gól čekat příliš dlouho. V polovině 14. minuty vyslal z pravého kruhu nenápadnou střelu Michael Krutil a kotouč zamířil přesně mezi Gábovy betony.

Následně mohl otočit skóre nováček Lang, jenž dostal pěkný pas do jízdy od Patrika Marcela. Vsetínský brankář však jeho pokus mířící do horního růžku pohotově ukryl do lapačky. Tři vteřiny před sirénou domácí strhli vedení na svou stranu. Ve skrumáží před Královou klecí se po střele Pechance nejlépe zorientoval Sebastian Gorčík a uklidil puk do sítě.

Gólově načali Valaši i prostřední periodu. Jan Kloz zpracoval mezi kruhy pobídku od Vlacha a rychlým bekhendem rozvlnil síť litoměřické svatyně. O dvaadvacet vteřin později Vsetínští ještě navýšili náskok. Po pěkné akci svých spoluhráčů se na levém kruhu dostal k puku Roman Půček a nekompromisně zacílil do odkryté branky.

Kališníci ale vzápětí rozjeli stíhací jízdu a brzy se dostali na dostřel jediné trefy. Nejprve se v čase 24:52 prosadil Lukáš Válek, který si nabruslil do pravého kruhu a nekompromisní dělovkou překonal Gábu. Poté se Litoměřičtí radovali hned o dvě minuty později, kdy Beran nahrál zprava Josefu Jíchovi, a ten střelou z bezprostřední blízkosti propálil vsetínského gólmana.

Během závěrečného dějství se Litoměřičtí snažili dohnat jednogólové manko a zaznamenali hned několik slibných střeleckých pokusů. V 56. minutě své snahy korunovali vyrovnávací trefou. Miškář přihrál přes šířku hřiště Martinu Langovi na levý kruh a kališnický debutant ranou z první umístil kotouč k bližší tyči.

Jako poslední však udeřil Vsetín. Světelná tabule se zastavila na čase 58:28, když Sebastian Gorčík obdržel nahrávku na spodní hranu pravého kruhu a definitivně zpečetil skóre. Litoměřice ještě v závěru zkusily hrát v šesti, kýženou trefu už ale nepřidaly a odjíždějí z Lapače s prázdnou.