Zápasové menu

Tak to byl obrat jako hrom. Stadion prohrával s Porubou už od začátku zápasu o jeden gól, následně sice vyrovnal, Torax ale šel po další trefě znovu do vedení. Pak už se zapisovali do střeleckých statistik pouze Litoměřičtí a po dvou brankách Matěje Berana a gólech Patrika Miškáře, Patrika Marcela a Josefa Jíchy zvítězili nad lídrem Chance ligy 5:2. Z moravskoslezského tripu si tak kališníci vezou jeden triumf a tři body.

11. kolo

2:5

2:1, 0:2, 0:2

HC RT Torax Poruba - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 12. Endál (Hudeček, Sikora), 15. Pořízek – 13. M. Beran (Procházka, J. Holý), 32. M. Beran (Přikryl), 38. Miškář (M. Beran), 53. Marcel (Jícha, Teplý), 57. Jícha (Jebavý, Výtisk). Rozhodčí: Pešina, Šindel – Polonyi, Komínek. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 33:27. Zblokované střely: 16:12. Vhazování: 28:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.

HC RT Torax Poruba: Muštukovs – Teper, Žovinec, Kozák (A), Szathmáry, T. Voráček, Urbanec, Pastor (A) – J. Káňa, T. Jáchym, Endál (C) – Sikora, Hudeček, Korkiakoski – Toman, Kanko, Pořízek – Špaček, M. Hlinka, Žolobov.

HC Stadion Litoměřice: T. Král (A. Beran) – Marcel, Krutil, Výtisk (C), Poizl, Jebavý (A), J. Holý, Baláž – M. Beran (A), Jícha, Procházka – Teplý, Miškář, Jánský – Lang, Pytlík, P. Novák – Toman, Přikryl, Koffer.

V úvodní desetiminutovce se v RT TORAX ARENĚ hrál svižný hokej s množstvím šancí. Ani jeden z týmů se však nedokázal prosadit. Čekání na gól prolomila ve 12. minutě Poruba. Ve chvíli, kdy na trestné lavici odpykával trest za držení Baláž, se kotouč dostal k Lukáši Endálovi, který projektilem z pravého kruhu nekompromisně propálil Krále.

Stadion nenechal soupeře vést příliš dlouho, o necelou minutu později totiž bylo srovnáno. I kališníkům se stejně jako Toraxu povedlo využít přesilovku. Při signalizovaném druhém trestu pro domácí vystřelil z mezikruží Procházka. Muštukovs vyrazil puk pouze před sebe a litoměřická třiadvacítka se pokusila ještě o dorážku. Porubský gólman sice puk za svá záda nepustil, na hranici brankoviště však číhal také připravený Matěj Beran, jenž vyražený kotouč uzmul a bez váhání skóroval do zcela odkryté klece.

V čase 14:14 ale Poruba opět přiklonila výsledek na svou stranu. I když si Litoměřičtí vytvořili slušný tlak, dostal se ke kotouči po jejich chybě v útočném pásmu Radek Pořízek, projel po levé straně kluziště a dělovkou z kruhu rozvlnil síť hostující svatyně.

Zkraje druhého dějství zahrozil domácí obraně kapitán Výtisk, jenž zacílil z levého kruhu. Muštukovs ale kotouč zvládl zkrotit. Následně předvedlo pěknou akci duo Jícha-Teplý. Prvně jmenovaný nabil střílenou nahrávkou Teplému, porubský brankář ale jeho pokus vytěsnil pomocí vyrážečky.

Chvíli před polovinou základní hrací doby bylo k vidění i skvělé gesto fair play, když Endál odvolal faul na svou osobu, za což se dočkal aplausu od hostující střídačky.

Litoměřická aktivita v ofenzivě přinesla ovoce ve 32. minutě. Beran a Procházka vyrazili v tandemu na domácí klec, prvně jmenovaný Matěj Beran obdržel krásnou přihrávku zadovkou zleva přímo před branku a rychlou střelou překonal Muštukovse.

V čase 37:44 navíc Stadion zcela otočil skóre. Po buly v obranném pásmu Poruby vybojoval u mantinelu kotouč Patrik Miškář, sjel si na spodní hranu pravého kruhu a dělovkou z úhlu pozměnil výsledek na 3:2 pro Litoměřice.

Těsný náskok Stadionu nestačil. Když na časomíře běžela 53. minuta, opřel se do puku na vrcholu levého kruhu Patrik Marcel a nedal Muštukovsovi šanci. V čase 56:05 navíc ujel všem protihráčům Josef Jícha a svou sóloakci vyšperkoval úspěšnou střelou z levého kruhu. Poruba se sice snažila s průběžným výsledkem něco udělat, Král ale všechny pokusy zneškodnil. Víc už se toho na ledě nestalo a kališníci tak srazili lídra Chance ligy výsledkem 5:2.

Ohlasy k utkání

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba): „Zápas se mi těžko hodnotí, protože v první třetině jsme měli jednoznačně herně navrch a bylo to jenom o tom rozhodnout početní převahy. Druhá třetina byla dost rozkouskovaná měřítkem trestů. Nedokázali jsme využít další šance a inkasovali vyrovnávací branku. V poslední části jsme přestali hrát, což byla škoda. Jinak celkově si myslím, že utkání mělo být na naší straně.“

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Tento zápas měl úplně jiné parametry než ten, který jsme odehráli v Havířově. Už od začátku utkání bylo vidět, že chceme vyhrát, bylo tam nasazení i bojovnost a padali jsme po hlavách do střel. Následně jsme byli odměněni konečným výsledkem a je velká škoda, že naše hra není takto konzistentní jako proti Porubě. Jinak jsme moc rádi, že jsme získali tři body proti silnému soupeři.“