Zápasové menu

Kališníci ve druhém kole zamířili do Sokolova a utkání se rozhodně nevyvíjelo podle litoměřických představ. Baníku se povedl vstup do zápasu a po první třetině vedl již 4:0. Druhá třetina byla vyrovnanější, když se za Stadion prosadili Toman a Jícha. Poslední část hry přinesla gólové hody a konečný účet zápasu se zastavil na skóre 12:5 pro Baník.

2. kolo

12:5

4:0, 3:2, 5:3

HC Baník Sokolov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 13. Kverka (D. Tůma, Kadeřávek), 14. Gut (Šik), 15. Kverka (Vracovský, T. Rohan), 19. Kropáček (Šik, D. Mikyska), 30. T. Rohan (Kropáček), 30. D. Tůma (Kverka, Prymula), 36. Kverka (D. Tůma, Vracovský), 43. Osmík (Prymula, Klodner), 44. Kropáček (Klodner, Osmík), 44. Vracovský (D. Mikyska), 46. Tureček (Kverka, D. Tůma), 55. T. Rohan (Kverka, Kadeřávek) – 25. Toman (Poizl), 38. Jícha (Marcel, Válek), 41. Procházka (J. Holý, Marcel), 45. Hašek (Čermák), 52. Procházka (Koffer, Miškář). Rozhodčí: Grech, Kostourek - Belko, Juránek. Vyloučení: 9:11. Využití: 3:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 551. Střely na branku: 48:27. Zblokované střely: 11:12. Vhazování: 34:32. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:3, 10:3, 10:4, 11:4, 11:5, 12:5.

HC Baník Sokolov: Cichoň – Kadeřávek, Mikyska, A. Rulík, Klodner, Tureček, Houdek – Vracovský, Kverka, Tůma – Šik, Gut, Osmík – Švec, T. Rohan, Kropáček – Prymula, Vrána, Jiskra.

HC Stadion Litoměřice: Král (30.–44. A. Beran) – Marcel, Holý, Výtisk, Poizl, Jebavý, Kubíček, Baláž – M. Beran, Miškář, Procházka – Koffer, Válek, Novák – Jindra, Jícha, Jánský – Čermák, Hašek, Toman.

Do první výraznější šance se dostali domácí, když při přesilové hře pálil od modré Prymula a kotouč poskakoval brankovištěm, žádný z jeho spoluhráčů ale nebyl na dorážku připraven. V polovině první části hry se s kotoučem na pravém kruhu objevil Jiskra, jehož nebezpečný pokus Král zlikvidoval.

V čase 12:29 se Sokolov poprvé radoval. Při přesilové hře pěti proti třem našel Tůma před brankou zcela volného Jaromíra Kverku, který již neměl problém zasunout kotouč mezi Královy betony. Netrvalo to ani minutu a Baník přidal další gól. Michal Gut se chopil puku na modré čáře, projel až před litoměřickou klec a bekhendovým blafákem překonal hostujícího brankáře.

O minutu později to bylo 3:0. Vracovského střela se odrazila od Králových betonů přesně na hůl Jaromíra Kverky, jenž dopravil kotouč do odkryté svatyně. Baník stále nepolevoval a ještě před sirénou přidal čtvrtou trefu. Střelu Mikysky se podařilo Královi ještě vyrazit, avšak kotouč se odrazil k Šikovi, který ještě vybídl lépe postaveného Vojtěcha Kropáčka, a ten uklidil kotouč do prázdné klece.

Ve 26. minutě se konečně Stadion dokázal prosadit. Matěj Toman si vybruslil na pravý kruh a svou přízemním střelou překonal Cichoně. Vzápětí mohli kališníci přidat další zásah. Matěj Beran jel úplně sám na domácího gólmana, kterého ale bekhendovou kličkou nepřekonal. V polovině utkání se domácím znovu podařilo navýšit vedení. Švec předložil kotouč Tomáši Rohanovi, který lehkou bekhendovou střelou překonal Krále.

Sokolov ale stále nepolevoval a o necelou minutu později přidal další gól. Kverka našel křížnou přihrávkou Davida Tůmu, a ten dopravil kotouč do odkryté klece. Krále nnásledně vystřídal Adam Beran. V čase 35:44 vstřelil Baník sedmý gól. Vracovský našel před brankou úplně volného Jaromíra Kverku, který svou střelou překonal hostujícího gólmana a završil hattrick. O necelé dvě minuty později se Stadionu podařilo alespoň snížit, když Marcelovu střelu od modré tečoval mimo dosah Cichoně Josef Jícha.

Stadion začal poslední periodu gólem. Při dvojnásobné početní výhodě se k puku dostal Martin Procházka, který svou střelu z velkého úhlu přesně umístil nad vyrážečku domácího gólmana. Netrvalo to ani dvě minuty a Baník opět navýšil skóre. Prymulovu střelu dokázal hostující maskovaný muž ještě vyrazit, avšak na dorážku Martina Osmíka již byl krátký. Po dalších osmnácti vteřinách se Sokolov radoval podeváté. Nahození Klodnera z pravé strany ztečoval mezi betony Adama Berana Vojtěch Kropáček.

V čase 43:54 přidal Baník i desátý gól. Mikyska našel mezi kruhy úplně volného Tomáše Vracovského, jenž svou střelou nad vyrážečku překonal Adama Berana, kterého následně znovu vystřídal Tomáš Král. Ve 45. minutě udělal Cichoň za vlastní svatyní velkou chybu a jeho přihrávka našla hokejku Petra Haška, jenž uklidil kotouč za brankovou čáru.

Baník stále neměl dost a přidal i jedenáctou trefu. David Tureček nahodil kotouč od modré čáry a jeden z litoměřických hráčů si puk srazil do vlastní sítě. Přestřelka dále pokračovala. Koffer si všiml na levém kruhu volného Martina Procházky, jenž tvrdou střelou z první prostřelil Cichoně. V 55. minutě Sokolov přidal i dvanáctý gól. Kverka našel křížnou přihrávkou Tomáše Rohana, který dopravil kotouč do odkryté svatyně. Stadion tak ve druhém kole nestačil na Sokolov a prohrál vysoko 12:5.