Zápasové menu

Stadionu se nedařilo ani na ledě Přerova a na Hané prohrál 1:3. Těsnou bitvu gólově načali kališníci, když skóre zápasu otevřel Kadlec, Zubři pak ale dokázali dvěma brankami vývoj otočit. Litoměřičtí v závěru vrhli síly do útoku a snažili se srovnat. Když to zkusili v šesti, Přerov využil prázdnou klec a definitivně zpečetil skóre. Stadion tak před reprezentační pauzou opět nezískal ani bod.

NADS18

3:1

0:0, 1:1, 2:0

HC ZUBR Přerov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 27. Kubeš (Krisl, T. Doležal), 45. Weinhold (Pšurný, Navrátil), 60. Číp (Hejcman) – 22. M. Kadlec (Korkiakoski, M. Beran). Rozhodčí: Barek, Pilný – Bartek, Gančarčík. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 140. Střely na branku: 42:25. Zblokované střely: 10:9. Vhazování: 35:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

HC ZUBR Přerov: Klimeš – Krisl (C), Kubeš, Weinhold, Zbořil (A), Bodák, Forman, Šnajnar – T. Doležal, Pšurný (A), Navrátil – Berger, Hejcman, Číp – Goiš, Popelka, F. Dvořák – Süss, Moučka, Indrák.

HC Stadion Litoměřice: A. Beran – Marcel (A), Klikorka, Jebavý (C), L. Doudera, M. Voženílek, Strejček, Baláž – M. Kadlec, Korkiakoski, M. Beran – Helt, Jícha, Kangas – Štohanzl, Brabenec, – Kropáček, D. Sklenář, Bernat.

Oba týmy byly od úvodních minut hodně aktivní a jedna šance střídala druhou. Nejprve mohli skórovat Přerovští, když Bodákovo nahození před brankou otečoval Moučka. Beran chvíli nevěděl, kde má kotouč, nakonec ale předvedl úspěšný zákrok. Následně vylekal domácí fanoušky Kropáček. Jeho projektil však pouze orazítkoval tyč, která se rozezněla MEO Arénou. Zkraje prostřední periody vyrazil do úniku Kadlec, Klimeš ho však v rozhodující moment vychytal lapačkou.

V čase 21:27 se slušně zaplněná hala dočkala první trefy. Ke smůle domácích příznivců však kotouč zapadl do zubří klece. Weinhold zahrál vysokou holí a rozhodčí ho poslali na trestnou lavici. Kališníci získanou početní výhodu okamžitě dokázali využít.

Stadion sevřel Přerov v obranném pásmu a z pravého kruhu se chystal pálit Korkiakoski. Finský útočník však střelu pouze naznačil a místo ní nahrál volnému Martinu Kadlecovi, který z oblasti mezi brankovištěm a spodní hranou kruhu zacílil i přes skrumáž clonících hráčů až za Klimešova záda.

Přerov ale o pět minut později vyrovnal. A bylo to rovněž při přesilové hře. Když Kangas odpykával dvě minuty za podrážení, zamkli Zubři kališníky před vlastní klecí a začali kombinovat. Po Krislově nahození od modré se v závaru před Beranem nejlépe zorientoval Jakub Kubeš a ranou zblízka nedal litoměřickému brankáři žádnou šanci.

Zkraje závěrečného dějství domácí otočili vývoj skóre. Pšurný přenechal za modrou kotouč Martinu Weinholdovi, jenž nabruslil na levý kruh, seřídil mířidla a prudkým projektilem napnul síť hostující svatyně.

Stadion nepřestal v ofenzivních výpadech a deset minut před koncem na sebe upozornil Kangas. Toho našel na středu hřiště Doudera a finský forvard vyrazil dopředu. Jeho následnou střelu na zadní tyč ale Klimeš vytěsnil pomocí betonu.

Litoměřičtí to v samotném závěru zkoušeli v šesti. Kýženého gólu se ale nedočkali. V čase 59:40 naopak inkasovali do prázdné klece. Skóre dal definitivní podobu Radek Číp, který stanovil skóre na 3:1. Kališníci tak z Moravy odjíždějí bez bodů.

Ohlasy k utkání

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov):„ V posledním utkání před pauzou by byla škoda pokazit si předchozí úspěšné zápasy. Až na prvních pět minut, kdy jsme lehce zaspali, se nám duel povedl. Bereme jako vždy důležité tři body.“

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): :„I když jsme prohráli, viděli jsme relativně vyrovnaný zápas. Známe sílu domácích, jsou druzí a mají nesmírně kvalitní tým. My se poslední dobou potýkáme s ne tak úplně herními problémy, jako spíše s problémy v koncovce, což se tentokrát ukázalo jako klíčové. V tom byli domácí lepší.“