Zápasové menu

Ani napotřetí to doma nevyšlo. Kališníci sice vzdorovali Vsetínu až do poloviny zápasu, pak však Valaši odskočili ve skóre a Stadion už nezvládl zareagovat. Po porážce 2:6 si tak Litoměřičtí připsali další porážku v řadě.

NADS15

2:6

(2:3, 0:1, 0:2)

HC Stadion Litoměřice - VHK ROBE Vsetín

Branky a nahrávky: 9. Korkiakoski (Voženílek, Jícha), 16. M. Beran (Jícha, Marcel) – 1. Procházka (L. Volf), 10. Rehuš (Gorčík), 10. Březina (D. Tůma, Bláha), 27. Gorčík (TS), 44. Jonák (Rehuš, Ondračka), 50. D. Tůma (Pechanec, Březina). Rozhodčí: Wagner, Čáp – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 240. Střely na branku: 32:38. Zblokované střely: 9:9. Vhazování: 29:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:6.

HC Stadion Litoměřice: A. Beran – Marcel (A), Jebavý (A), Gaspar, Mlčák, Strejček, Klejna – Voženílek (C), Jícha, M. Kadlec – M. Beran, Vitouch, Korkiakoski – Helt, Morong, Kangas – Brabenec, M. Havelka, D. Sklenář.

VHK ROBE Vsetín: Bláha – Ondračka, Smetana, J. Drtina (A), Jeřábek, Hryciow, Hunkes – Jonák (C), Rehuš, Gorčík – Březina, Pechanec, D. Tůma – Procházka, L. Volf, Dostálek – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Karafiát.

Diváci se ještě nestačili v Kalich Areně ani pořádně usadit a už mohli sledovat první gólovou akci. Ke smůle domácích fanouška však kotouč skončil v kališnické kleci. Vsetínský Volf ihned po vyhraném buly v litoměřickém obranném pásmu rychle přiklepl kotouč Martinu Procházkovi, jenž se pohotovou ranou z vnitřní hrany pravého kruhu nemýlil a v čase 00:56 otevřel skóre.

Stadion si následně vytvořil před Bláhovou svatyní slušný tlak, nikdo z kališníků však nedokázal dopravit kotouč za brankovou čáru. Postupně neuspěla Marcelova dělovka od modré, Korkiakoskiho pokus z bezprostřední blízkosti ani Kadlecova rána z mezikruží.

V 9. minutě kališníci zúročili ofenzivní snahy a dokázali vyrovnat. Voženílek vystihl vsetínskou rozehrávku a nabruslil mezi kruhy, odkud nabil doprava Markusi Korkiakoskimu. Ten nezaváhal a takřka z hranice brankoviště pohodlně zavěsil.

Z vyrovnaného stavu se však domácí střídačka neradovala příliš dlouho. Už o necelé dvě minuty později Valaši opět přiklonili výhru na svou stranu. K puku se mezi kruhy dostal Gorčík, který nahrál Branislavu Rehušovi. Vsetínská osmaosmdesátka doslova vykoupala Berana, předvedla parádní bekhend a zasunula kotouč do sítě.

Časomíra navíc ukrojila pouhých 13 vteřin, když valašský celek opět zvedal ruce nahoru. Beranovi uteklo Tůmovo nahození, puku se bleskurychle chopil David Březina a jedovkou ze spodní hrany pravého kruhu navýšil hostující vedení.

Litoměřice ale dvě rychlé trefy nesrazily, už v čase 15:16 dokázaly snížit. Po Šilhavého faulu totiž dostaly výhodu přesilovky a tu beze zbytku využily. Marcel přihrál od mantinelu Matěji Beranovi a kališnický navrátilec z otočky a takřka nulového úhlu skóroval.

Chvíli před polovinou základní hrací doby se dostal do úniku Sebastián Gorčík. Hostující útočník však zbyl zfaulován a rozhodčí nařídili trestné střílení. Gorčík se ujal exekuce ve velkém stylu a nekompromisní ranou zápěstí trefil horní růžek Beranovy svatyně.

Zkraje závěrečného dějství Vsetínští navýšili náskok, když se prosadil Vít Jonák. Hostující kapitán najel mezi kruhy, zpracoval si kotouč vyslaný zpoza branky a zamířil za gólmanova záda. Definitivní ránu zasadil kališníkům v průběhu 50. minuty David Tůma a Stadion padl 2:6.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Za stavu 1:1 jsme během minuty Vsetínu nahráli na dva góly a od té doby byl Vsetín jasně lepší, hrál v pohodě, byl lepší ve všech činnostech a naprosto zaslouženě vyhrál.“

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): „První třetina mohla být lepší, na dva góly jsme nabili soupeři, i když jsme sami dali góly také po jeho chybách. Něco jsme si k tomu řekli a zlepšili se. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.“