Zápasové menu

Kališníci se ve 12. kole bojů o pořadí v play-off vydali do Havířova hájit páté místo v tabulce. Utkání bylo velmi vyrovnané, ale svěřenci Bruka a Tvrzníka měli navrch a ovládli zápas výsledkem 2:1. Gólově vítězství zařídili Kadlec a Strejček a Stadion zapsal důležité body.

NADS12

1:2

0:0, 1:1, 0:1

AZ Heimstaden Havířov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 30. Kotala (Bambula, Veselý) - 38. Kadlec (Voženílek), 51. Strejček (Voženílek). Rozhodčí: Dědek, Koziol – Bartek, Otáhal. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1107. Střely na branku: 29:31. Zblokované střely: 12:10. Vhazování: 21:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

AZ Heimstaden Havířov: Matoušek – Kachyňa, Rutar, Malina, Nepokoj, Dajčar, Chroboček, Rašner – Bednář, R. Veselý, O. Procházka – Kotala, Němec, Bambula – Doktor, Baláž, Dvořák – Fridrich, Cihlář, Pawliczek.

HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Klejna, Jebavý, Mlčák, Strejček, Baláž, Váchal – Kadlec, Korkiakoski, Voženílek – Jurčík, Havelka, Jánský – Brabenec, Sklenář, Kangas – Bernat, Kropáček.

Už v 1. minutě se kališnický kapitán Voženílek ocitl ve dvou velkých šancích. Nejprve objel bránu a z otočky vystřelil, podruhé se prosmýkl kolem domácích obránců a pálil z levého kruhu. Oba jeho pokusy však havířovský gólman zlikvidoval.

V páté minutě se naskytla příležitost AZetu. Dominik Pawliczek vybojoval puk v rohu ledové plochy. Odtud si vybruslil až před litoměřickou svatyni, kde se pokusil objet hostujícího brankáře a položit si ho. Tomáš Král se ale roztáhl a puk polapil.

Před koncem první periody se ve vlastním oslabení uvolnili Havelka s Jurčíkem a upalovali k domácí kleci. Matoušek se ale vytasil se skvělým zákrokem a skóre se tedy nezměnilo.

V čase 29:09 se rozvlnila síť litoměřické branky. Jan Bambula, stíhán dvěma kališníky, zavezl kotouč do útočného pásma a přenechal ho Jakubovi Kotalovi, ten pokračoval jízdou mezi kruhy a vypálil mezi beton a vyrážečku.

Vedení domácího celku netrvalo příliš dlouho. Ve 38. minutě vybojoval puk za brankovou čárou Martin Kadlec, jenž objel Matouškovu klec a neomylně vyslal střelu směrem za havířovského maskovaného muže.

Ve 45. minutě se dostal v oslabení do úniku Vojtěch Kropáček, který nejdříve přibrzdil v mezikruží, a poté vyslal svou střelu do protipohybu domácího gólmana. Ten stihl zakročit krajem vyrážečky. O minutu později se kolem klece AZetu obtočil Korkiakoski a zasunul kotouč mezi betony Matouška, který ho ale nakonec přikryl.

V čase 50:28 se skóre překlopilo na stranu Stadionu. Jan Strejček si ihned po naskočení na led prohodil puk mezi dvěma beky. Poté napřáhl a poslal svou dělovku nad Matouškovu lapačku. I když to Havířov ke konci zkusil i s prázdnou klecí, vyrovnat se mu nepodařilo a body putují pod Radobýl.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Je to škoda, prohráli jsme potřetí za sebou. Za to, že jsme dostali jen dvě branky, můžeme děkovat Jirkovi Matouškovi, který šel letos poprvé do brány a chytal výborně. Seman s Marunou jsou zranění a nastupují tak mladí hráči. Když se pořád prohrává, tak to u nich má velký dopad na psychiku.

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Nám se hodnotí zápas dobře, protože si odvážíme 3 body. Ale jsme realisté a viděli jsme naprosto vyrovnané utkání, které mohl vyhrát kterýkoliv z obou týmů. Nám se povedlo dát rozdílovou branku a v závěru přečkat a přežít power play soupeře, takže my jsme s utkáním spokojeni.