Zápasové menu

Tak to byla paráda! Kališníci po dvou prohrách zabrali a na domácím ledě dokázali zvítězit. Pirátům navíc vstřelili osm branek. Cestu za výhrou načali už v půlce první třetiny Korkiakoski s Kangasem, ti se do statistik zapsali gólem dokonce dvakrát. Trefili se také Jánský, Voženílek a Střondala. Hosté kontrovali pouze třemi brankami a Stadion triumfoval 8:3.

26. kolo

8:3

2:1, 4:1, 2:1

HC Stadion Litoměřice - Piráti Chomutov

Branky a nahrávky: 4. Korkiakoski (Voženílek, Střondala), 6. Kangas (Korkiakoski, Kukla), 22. Jánský (M. Havelka), 24. Voženílek (Korkiakoski, Klejna), 29. Střondala (M. Havelka), 34. Kangas (Jícha, Kukla), 47. Korkiakoski (Jícha), 60. Jánský (Havelka) – 17. Hlava (Blaha), 32. Seemann (Suchý), 60. J. Sklenář. Rozhodčí: Grech, Barek – Janíček, Hnát. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 350. Střely na branku: 37:42. Zblokované střely: 8:18. Vhazování:: 47:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 7:2.

HC Stadion Litoměřice: A. Beran – Jebavý (A), Kukla, Marcel (A), Klejna, Mlčák, Strejček, Krutil – Korkiakoski, Střondala, Voženílek (C) – Štohanzl, M. Havelka, Jánský – Jícha, Kangas, D. Sklenář – Přikryl, Kropáček.

Piráti Chomutov: Pavlát (41. Altrichter) – Blaha, Rýgl, Štochl, Piché, Žovinec, Seemann, Hlaváček – Klíma, Suchý, J. Černý – Stloukal, Pitule, Rudovský (A) – Tomica (C), Llewellyn, J. Sklenář – Chrpa (A), Doktor, Hlava.

Duel ještě ani pořádně nezačal a chomutovský brankář už musel zasahovat. Střondala se proháčkoval mezi dvěma protihráči a prověřil Pavláta tvrdou ranou zblízka. Ten však skvěle zakročil a udržel čisté konto.

O necelé čtyři minuty později už ale kapituloval. Voženílek byl po přihrávce Střondaly sice neúspěšný, k dorážce se však rychle dostal Markus Korkiakoski a poslal Stadion do vedení. V čase 03:55 se Litoměřičtí radovali podruhé. Kristian Kangas převzal kotouč na pravé straně kluziště, najel si na pravý kruh a vypálil přesně nad Pavlátovu vyrážečku.

Piráti se v závěru třetiny zmohli na odpověď a dostali se na dostřel, když se prosadil Nicolas Hlava. Chomutovská sedmasedmdesátka se protáhla podél pravého mantinelu a projektilem z kruhu zacílila pod horní tyčku Beranovy svatyně.

Chvíli před sirénou vyděsil kališnické fanoušky Klíma, který parádně vystřelil z levého kruhu. Beran však jeho dělovku zneškodnil betonem. Na druhé straně mohl navýšit skóre Korkiakoski, tváří v tváří Pavlátovi selhal. Jeho bekhendový pokus zamířil vysoko nad.

Z prostředního dějství ukrojila časomíra pouhých dvaašedesát vteřin, když litoměřický stadion opět vyskočil na nohy. Chomutovský brankář vyrazil Havelkův pokus z mezikruží pouze k Peteru Jánskému, jenž bez problémů zavěsil.

Ve 23. minutě se před hostující klec probil Daniel Voženílek, vymíchal gólmana Pirátů a poslal kotouč za brankovou čáru. Úspěšnou sedmiminutovku završil Vojtěch Střondala. K tomu se ihned po vyhraném buly dostal kotouč a mládežnický reprezentant se střelou z mezikruží nemýlil.

Nepopulární „bůro“ s Piráty neotřáslo. Naopak je vyburcovalo ke snížení. Po pobídce od Suchého vyslal jedovku od modré Vít Seemann a nedal Beranovi šanci. Hostujícímu celku to ale nebylo nic platné. V čase 33:30 se ve skrumáži u chomutovské branky skvěle zorientoval Kristian Kangas a napnul síť svou druhou trefou.

A byl to opět finský hráč, jenž zařídil sedmou trefu Stadionu. V době, kdy běžela 47. minuta, chtěl Markus Korkiakoski nahrát na najíždějícího Jíchu, jeden z chomutovských hráčů si však kotouč srazil do vlastní sítě.

V samotném závěru ještě hosté upravili skóre, když se trefil Jakub Sklenář. Pár minut před koncem ujel do trháku Peter Jánský a stanovil výsledek na 8:3.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „S utkáním jsme velice spokojeni, protože to byl první zápas po reprezentační pauze, který se nám skutečně povedl. Takhle se chceme prezentovat a našim hráčům pogratulovat.“

Martin Štrba (Piráti Chomutov): „Na zápas jsme se připravovali a měli jsme plán, ale bohužel si v prvních dvou třetinách kluci hráli po svém a to nás stálo body. Z utkání jsem velice zklamán.“