Zápasové menu

V 18. kole Chance Ligy se na litoměřickém ledě představila pražská Slavia, která přijela se ztrátou jediného bodu. K vidění bylo z obou stran mnoho gólů, ale vítězně z utkání vyšli domácí hráči, kteří sešívané porazili 6:4. V prvních dvou dějstvích byli Litoměřičtí ti, kteří museli častěji dorovnávat skóre, ale ve třetí periodě došlo ke zlomu a po vyrovnání odskočili o dvě branky, což si udrželi do konce zápasu.

18. kolo

6:4

1:2, 3:1, 2:1

HC Stadion Litoměřice - HC Slavia Praha

Branky a nahrávky: 5. Marcel (M. Beran, Střondala), 27. M. Havelka (M. Kadlec), 28. M. Kadlec (Klejna, Marcel), 33. M. Beran (Střondala), 41. Jícha (Voženílek, M. Kadlec), 45. Marcel (Střondala) – 4. Kuťák (M. Ondráček), 7. Barák (J. Doležal), 21. Šmerha (Kubík), 41. Kuťák (Šmerha, Furch) . Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Tvrdík, Ševic. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1596. Střely na branku: 32:40. Zblokované střely: 16:10. Vhazování: 27:44. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3, 4:4, 6:4.

HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Sklíba) – Marcel, Dajčar, Gaspar, Kukla, Mlčák, Strejček, Klejna – Voženílek (C), Jícha, M. Kadlec – M. Beran, Střondala, Jánský – Šik, Korkiakoski, Kangas – M. Havelka, Přikryl, Vitouch.

HC Slavia Praha: Michajlov (45. Málek) – T. Duda, J. Novák, P. Hořava, Ryzák, Barák, Hejda, Steinocher – J. Doležal, Vrdlovec, Šteiner – Šmerha, Kubík, Furch – M. Ondráček, Kuťák, Všetečka – Jar. Brož, Kohút, Martínek.

Skóre utkání otevřeli ve čtvrté minutě sešívaní, kteří ve vlastním oslabení umístili kotouč do kališnické branky. Ondráček pálil ze středu na Berana, jenž ale puk vyrazil. Filip Kuťák se však dostal k dorážce a poslal Slavii do vedení.

Netrvalo dlouho a domácí hráči v čase 4:20 odpověděli stejnou mincí. V signalizované výhodě se prosadil obránce Patrik Marcel.Ten po souhře s Beranem a Střondalou vypálil od modré a vstřelil puk za záda Martina Michajlova.

O necelé tři minuty později se po zádech plácali opět hráči v sešívaných dresech. Ve vhazování po pravici Adama Berana zvítězil slávistický útočník Jiří Doležal, od nějž se puk dostal na hůl Jindřicha Baráka. Ten svou střelou od modré trefil roh Beranovy branky a opět přiklonil skóre na stranu Pražanů.

Dvacátá první minuta znovu přinesla štěstí hostům. Na ledě zůstal ležet Střondala, rozhodčí ale hru nepřerušili a střelou z levého kruhu se po asistenci Adama Kubíka prosadil Tomáš Šmerha a tímto gólem zajistil Slavii dvoubrankový náskok.

V čase 26:17 Litoměřice odpověděly. Po vyražené střele Martina Kadlece se k dorážce dostal Martin Havelka, který dotlačil puk do slávistické braky. Náskok sešívaných tak snížil pouze na jediný gól.

Stačilo pouhých třicet tři sekund a bylo vyrovnáno. Stadionu se opět podařilo prostřelit Martina Michajlova. Klejnovu střelu od modré slávistický brankář ještě zvládl vyrazit, ale na dorážku Martina Kadlece už nestačil.

Poprvé v utkání se kališníci dostali do vedení ve třicáté třetí minutě. Po Střondalově střele se nejrychleji zorientoval před slávistickou brankou útočník Matěj Beran, který i přes to, že branka nebyla ve svém postavení, svou střelou zajistil Litoměřicím gólový náskok.

V první minutě třetí třetiny skórovali slávisté, již vyrovnali stav na 4:4. Filip Kuťák si připsal druhý gól v utkání, když z levého kruhu za pomoci Šmerhy a Furcha prostřelil litoměřického Adama Berana.

Hráči Stadionu si to nenechali líbit a ve stejné minutě se i oni těšili ze vstřeleného gólu. Josef Jícha dostal přihrávku před Michajlovovu klec a z bezprostřední blízkosti ho svou střelou do levého horního rohu překonal a vrátil Litoměřický tým do vedení.

Netrvalo dlouho a kališníci se opět prosadili. I litoměřický bek Patrik Marcel vstřelil svou druhou branku. Se Střondalovou asistencí od levého mantinelu prostřelil nic nevidícího Michajlova a Stadion tak odskočil o dvě branky. Toto skóre vydrželo až do samotného konce a a Stadion tak vyhrál 6:4

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Jsme rádi, že jsme před domácím publikem zvítězili. Do zápasu jsme nevstoupili dobře. První třetina patřila Slavii a byli jsme rádi, že jsme ji prohráli jenom o gól. Ve druhé třetině jsme se zvedli a ta třetina patřila výkonnostně i gólově nám. Poslední třetina byla vyrovnaná, ale my jsme byli přesnější v zakončení.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Zápas jsme měli dobře rozehraný, dostali jsme se do vedení 3:1 a měli jsme utkání pod kontrolou, i když jsme měli dost vyloučení a soupeře jsme přehráli a přestříleli. Ve druhé třetině jsme měli výpadek a během deseti minut nám soupeř odskočil na 4:3. Začátek třetí třetiny byl parádní, protože jsme hned srovnali na 4:4. Vzápětí jsme však dostali gól na 5:4 a domácí si to poté již pohlídali.