Zápasové menu

Tak to byla hodně vydřená výhra. Vyrovnaný boj s Frýdkem i přes mnoho střeleckých pokusů našel své vyústění až v samostatných nájezdech. V nich exceloval Markus Korkiakoski, který obě své střelecké příležitosti proměnil. Kališníci tak pokračují nadále ve vítězném tažení a na svém kontě mají po dvou úvodních kolech již pět bodů.

2.

3:2sn

0:1, 2:1, 0:0 - 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Frýdek-Místek

Branky a nahrávky: 22. Voženílek (M. Kadlec), 25. Svoboda (Pavlas, Vitouch), rozh. náj. Korkiakoski – 19. Przybyla, 37. Stuchlík (Martynek, Zahradníček). Rozhodčí: Pavlovič, Micka - Pechánek, Šimánek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 823. Střely na branku: 38:22. Zblokované střely: 21:8. Vhazování: 35:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král – Marcel (A), Kukla, Mlčák, Pavlas (C), Šalda, Strejček, Dajčar – M. Kadlec, Korkiakoski, Voženílek (A) – Jícha, Střondala, Kangas – Jánský, Vitouch, Svoboda – Kropáček, D. Sklenář, Grim.

HC Frýdek-Místek: Malík – Kudla, Hrachovský, J. Michálek, Zahradníček, L. Kovář, Haman, D. Stránský – Kaukič, Mikulík (C), Motloch – D. Květoň, Klimša, Martynek – Kvasnica, Stuchlík, Przybyla – Geidl, J. Kalus, Flok.

Do utkání vstoupil o něco aktivněji frýdecko-místecký celek, který se brzy po úvodním buly dostal k brance Stadionu. První akci si připsal Lukáš Motloch, když srazil na připraveného Krále přihrávku od Milana Mikulíka. Do vývoje utkání pak vstoupily přesilovky. Ty umožnily Stadionu dostat se do hry. Nicka Malíka ohrozil Martin Kadlec, jenž před brankou našel Petera Jánského, ovšem frýdecko-místecký gólman na dvakrát úspěšně zasáhl.

Hra se posléze uklidnila a přenášela se střídavě z jedné strany na druhou. Na vážnější akci tak došlo až v 19. minutě, tou navíc šli hosté do vedení. Nepřesnost domácích využil exlitoměřický Dan Przybyla, jehož hokejka našla přesně vyhozený kotouč a rychle jej poslala do branky. Frýdek-Místek tak po první třetině vedl o jedinou branku.

Počátek prostřední periody už patřil litoměřickým hokejistům. Kališníci využili nástupního tlaku a necelé dvě minuty po úvodním buly využil Daniel Voženílek chyby rysí obrany, načež poslal kotouč do otevřeného prostoru brankoviště. Litoměřičtí svůj tlak ani v nejmenším nezmírňovali, výsledkem byla další trefa domácích. Tentokrát v podání Přemysla Svobody a jeho přesně umístěného odraženého kotouče od gólmana Malíka.

Otočka průběhu utkání jakoby kališníky nabudila k pokračování v útočných příležitostech. Domácím ještě pomohly přesilovky, v nichž prakticky neopouštěli útočnou třetinu. Nick Malík tak zažíval perné chvilky, přesto je dokázal ustát.

Záhy se ovšem vše otočilo a po vyloučení Jana Strejčka se hra přiostřila před Tomášem Králem. K vidění bylo i několik drobných šarvátek těsně před brankovištěm. A také došlo k dalšímu vyrovnání, tentokrát z frýdecko-místecké strany. Samostatnou akcí se utrhl Kryštof Stuchlík, který vymetl volný prostor u pravé tyče Královy svatyně.

Po zbytek třetiny se opět více tlačili na branku domácí hokejisté. Ke gólu však již nedošlo, proto do třetí periody vstupovaly oba týmy za otevřeného stavu.

Do třetí třetiny opět nastoupili aktivněji litoměřičtí hokejisté, kterým jistě přišla vhod počáteční přesilovka. V tlaku na gólmana Malíka pokračovali i po vyrovnání početních sil. Po chvíli to gradovalo i na druhé straně, což se vyvrbilo v potyčku mezi Patrikem Marcelem a Janem Kalusem. Na gólovou trefu se ale ještě nějaký čas čekalo.

V ostrosti hry se s přibývajícími minutami nikterak nešetřilo, a to ani na jedné, ani na druhé straně. Ve střehu tak musel být jak Král, tak Malík. Dlouhou dobu se tak přenášela hra z jednoho konce kluziště na druhý. Nic se na tom nezměnilo ani v poslední dvouminutovce. Utkání tak dospělo po prodloužení.

První kotouč prodloužení získali frýdecko-místečtí. Dlouho ho ovšem neudrželi, načež kališníci zahájili svou misi s jediným cílem, dobýt branku Nicka Malíka. Na první moment se jim to ale nepodařilo, hra se tak opět přenášela od jedné branky k druhé. Více šancí ale padalo stále od litoměřických hokejistů. Síla Litoměřických gradovala v samém závěru, kdy se ještě dočkali přesilovky. Ani v ní ale ke vstřelení gólu nedošlo, na řadu tak přišly samostatné nájezdy.

Jako první se v nich rozjel Kristian Kangas, který ovšem neuspěl. Zrovna tak nevyšel nájezd ani Janu Kalusovi. Za kališníky tak první trefu přidal o sérii později Markus Korkiakoski. Rysy vrátil do hry až v páté sérii Milan Mikulík. Do té doby exceloval i gólman Král, ten totiž žádný z předešlých, ani budoucích nájezdů za svá záda nepustil. A Markus Korkiakoski využil i druhý nájezd, který byl rozhodující. Střelou pod víko tak získal pro Stadion druhý bod a tedy i první výhru před domácími fanoušky.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Od první minuty jsme hráli dobrý zápas. Bohužel jsme ale vyhořeli v koncovce. Nevím, na kolik to bylo dané naší nemohoucností. Na druhou stranu musím říct, že Malík odchytal výborný zápas. Klukům nemáme co vytknout, výkon byl o hodně lepší, než v prvním zápase v Benátkách. Věřím tomu, že pokud to bude takhle pokračovat, tak body sbírat budeme.