Zápasové menu

Litoměřičtí hokejisté zavítali na další přípravné utkání do nedalekého Chomutova. Zápas začali velmi aktivně, ale zejména kvůli dvouminutovým trestům se dostali do dvoubrankového manka, které sice stihli upravit, ale výsledek velmi vypjatého zápasu otočit nedokázali a podlehli tak Pirátům 3:2.

Příprava

3:2

2:0, 1:1, 0:1.

Piráti Chomutov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 13. Hrala (Suchý), 17. Pitule (Rudovský, Rýgl), 34. Suchý (Lang, Chrpa) – 25. Kadlec (Strejček), 56. Střondala. Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Kokrment, Herles. Vyloučení: 11:11. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 803. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Piráti Chomutov: Pavlát (30. Altrichter) – Žovinec, Rýgl, Blaha, Lang, Tejnor, Štochl, Zeman, Havel – Stloukal, Pitule, Rudovský – Tomica, Vrhel, Sklenář – Chrpa, Suchý, T. Koblížek – Tupý, Hrala, J. Svoboda.

HC Stadion Litoměřice: Král (Škorpík) – Mlčák, Pavlas, Kukla, Strejček, Procházka, Gula, Dajčar, Klejna – Voženílek, Šik, P. Svoboda – Kadlec, Střondala, Jánský – Štohanzl, Vitouch, Grim – Kropáček, Arnošt, D. Sklenář.

Kališníci vstoupili do prvního dějství aktivněji, práci jim ovšem komplikovala nepřesnost přihrávek. Litoměřičtí strávili první pětiminutovku v držení kotouče a domácí Piráti se nemohli dostat ke hře.

V polovině páté minuty dostali hráči z královského města výhodu v podobě přesilové hry. Nejlepší příležitosti se naskytly Janu Strejčkovi, který nejprve dostal nabídku na střelu z mezikruží a o chvíli později zkoušel domácího Dominika Pavláta překonat od modré čáry. Ani jeden pokus ovšem nebyl úspěšný a Chomutovští přečkali oslabení bez újmy.

V jedenácté minutě si první větší zákrok připsal i gólman z druhého konce ledové plochy, Tomáš Král. S dorážením Jiřího Tupého ovšem neměl žádné větší problémy a spoluhráči mu poté prostor před brankou vyčistili.

Kališníci měli v první třetině také možnost vyzkoušet své oslabení. Piráti byli ale úspěšnější a ve třinácté minutě vstřelili první branku v utkání. Konkrétně se o to postaral Kryštof Hrala, který v brankovišti šikovně tečoval střelu od Filipa Suchého a kotouč proklouzl litoměřickému gólmanovi mezi betony.

Tři minuty před koncem první třetiny padl druhý gól a opět za záda Tomáše Krále. Jan Rudovský nahrával do předbrankového prostoru, kde byl nejdůraznější Tomáš Pitule, jenž dopravil puk do sítě. Díky němu Piráti znovu využili početní výhodu a dostali se tak do dvoubrankového vedení, které udrželi do konce první periody.

V pětadvacáté minutě se rozvlnila síť za domácím Dominikem Pavlátem. Pět sekund po skončení přesilovky se prosadil Martin Kadlec, který si sjel od pravého mantinelu před branku a vsítil gól. Zdatně mu při tom asistoval Jan Strejček.

Na konci 33. minuty došlo za brankou Tomáše Krále k šarvátce, po které sudí rozdali tresty celkem šesti hráčům. Z toho vyústila přesilová hra 5 na 3 pro domácí, kteří téměř ihned po vhození buly vstřelili branku. Viktor Lang nahrál z pravého kruhu Jiřímu Suchému, jenž překvapil litoměřického muže v masce a navýšil skóre na 3:1.

Ve 46. minutě se o boxerskou vsuvku postarali Jan Strejček s Dušanem Žovincem. Z této strkanice vyšla dvouminutová početní výhoda pro kališníky, kteří ostřelovali domácího brankáře ze všech stran, avšak neúspěšně. Atmosféra na ledě byla i nadále víc než napjatá.

Čtyři minuty před koncem poslední třetiny se o parádní akci postaral Vojtěch Střondala, který převzal kotouč v obranném pásmu Litoměřických, v držení pokračoval až do mezikruží před svatyni domácích a vsítil perfektní gól. Litoměřičtí se tak dostali do kontaktního skóre 2:3.

Do velkého tlaku se Stadion dostal ještě v posledních třech minutách, kdy dostal početní výhodu a zkusil uspět v power play. I přes obrovské šance a snahu se kališníkům nepodařilo skóre změnit a zápas tak skončil výhrou domácích 3:2.

Ohlasy k utkání

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Bylo to pro nás důležité vítězství, protože jsme odehráli doma celkem slušné zápasy, ale nevyhráli jsme. Začátek zápasu nebyl z naší strany moc kvalitní, měli jsme špatný pohyb, ale od desáté minuty jsme se zlepšili. Vyšly nám výborně přesilovky, které jsme trénovali a odehráli velmi kvalitně. Jsou věci, které trénujeme a pořád se objevují, chtěli bychom to ještě zlepšit.“

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Tak z mého pohledu to bylo velice rychlé a poměrně důrazné na to, že to bylo přípravné utkání. Objevovaly se tam nervózní momenty, pár bitek a hodně vyloučených, ale jinak jsme první třetinu odehráli velice dobře. Měli jsme dobrý pohyb a myslím si, že jsme byli i lepším týmem. Ve druhé třetině byli suverénně lepší domácí a ve třetí třetině se to hodně vyrovnalo. Škoda, že se nám nepovedla závěrečná power play.“