Zápasové menu

Poslední utkání letní přípravy se velmi vydařilo. V generálce na nový ročník Chance ligy se Stadion představil na ledě Kadaně, týmu, který až do poslední chvíle nevěděl, v které soutěži nastoupí. Trhače na vlastním ledě kališníci zcela deklasovali. Za záda kadaňského gólmana nasázeli hned šest branek z toho hned tři v přesilových hrách.

přát.

1:6

0:1, 0:4, 1:1

SK Trhači Kadaň - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 56. Rezek (Trefný, Říha) – 7. Václavek (Kloz), 23. Flynn (Jirásek, Jebavý), 30. Kloz (Markus, Pavlas), 39. Válek (Marcel), 40. Válek, 43. Korkiakoski (Kloz). Rozhodčí: Drech – Tichý, Coubal. Vyloučení: 11:6. Využití: 1:3. V oslabení: 0:O. Průběh utkání: 0:6, 1:6.

SK Trhači Kadaň: Štěpánek (Hamalčík) – Kadeřávek, Štajnochr, Janeba, Trefný, Popela, Kachyňa, Leština, Klíma, Kůs, Jánský, Müller, Říha, Rezek, Maršoun, Tupý, Nestrašil, Šulek, Helt, Svoboda.

HC Stadion Litoměřice: Král (Michajlov) – Smetana, Pavlas, Marcel, Gaspar, Buchtela, Jebavý, Málek - Korkiakoski, Kloz, Václavek - Eret, Válek, Kusý - Voženílek, Flynn, Jirásek - Havelka, Pochobradský, Šik - Machač

Jako první se v utkání chtěli ukázat hosté, ale nepřesnou přihrávkou přímo před odkrytou klec Trhačů jejich akce skončila. Hned v druhé minutě se do šance dostal Petr Maršoun, jehož pokus byl zneškodněn obranou Stadionu. Další útok domácích na litoměřickou branku vystřídal v sedmé minutě gól JANA VÁCLAVKA, jemuž mezi kruhy nahrál šikovně Jan Kloz – 0:1. Patnáctá minuta přinesla naději v čele s Václavem Rezkem, který mohl zakončit do odkryté svatyně, kotouč se mu ale odrazil od brusle.

Začátek druhé dvacetiminutovky se lépe vydařil Litoměřicím, když ve třiadvacáté minutě navýšili skóre na 0:2. Přihrávku od Filipa Jiráska zpracoval OSCAR FLYNN a ránou pod lapačku domácího brankáře uspěl. V osmadvacáté minutě Tomáš Král vyhodil kotouč před sebe, kde ale čekal Filip Helt, jenž mohl proměnit, a snížit tak náskok hostujících hráčů. Puk mu ale sjel z hokejky a putoval mimo bránu. Ve třicáté minutě, se znovu radovali Litoměřičtí. Do šibenice kadaňské svatyně zakončil JAN KLOZ0:3. V druhé polovině třetiny navýšil stav utkání ještě LUKÁŠ VÁLEK, a to hned dvakrát. Po jeho akcích skončilo druhé dějství 0:5.

I úvod poslední části měl ve své moci Stadion. Ve třiačtyřicáté minutě vsítil branku MARKUS KORKIAKOSKI, a stanovil tak konečný počet branek na straně hostů. Čtyři minuty do konce zápasu se dostalo i na Trhače. Při využití přesilové hry tři na pět se trefil VÁCLAV REZEK, který po přihrávce Lukáše Říhy zakončil do prázdné klece. Po tomto zásahu se již stav nezměnil a klání skončilo za stavu 1:6.

Ohlasy k utkání

Radek Kampf (SK Trhači Kadaň): „Výsledek pro nás určitě není dobrý, ale úplně neodpovídá hře. Myslím, že jsme během zápasu měli mnoho gólových šancí. Byl to druhý zápas, který jsem viděl. Proti Litoměřicím jsem už byl na střídačce. Je to škoda, jelikož jsme dostali tři branky v oslabení, děláme zbytečné fauly. Na hráčích byla vidět chuť bojovat a já myslím, že se jejich výkon bude postupně zlepšovat. Nicméně družstvo se teprve buduje. Je to vše na poslední chvíli a rádi bychom kádr ještě doplnili. Na zápas proti Stadionu přijeli další dva hráči, jejichž hru jsme chtěli vidět. Je to takové za pochodu, takže máme na čem pracovat. Určitě se spolu s klukama chceme jako tým zlepšovat.“

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Pro nás i pro soupeře to byl poslední přátelský zápas před začátkem ligy, takže jsme se chtěli udržet v jistém zápasovém rytmu. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli.“